Trať, Tretry, Tříjezerní a Touha | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Trať, Tretry, Tříjezerní a Touha

Zveřejněno 10.4.2020

Tak už víte, že tatínek E-lišce upravil stometrovou sprinterskou trať, tam dole na šparglovně jižní terasy zámku. Seká ji na 8 milimetrů, jako ti machři na kurtech All England Clubu pro Wimbledon! Eli na ní v týdnu vyvětrala tretry. Toužila po té chvilce celou zimu. 

Njn, na mnoha závodech atletických přípravek tretry zakazují, jindy nebyly třeba a prvně nešly ani sehnat. Na tak mrňavou nožičku… Ve středu E-lišku čekalo pět sérií po třech padesátkách ostře, předtím rozklusání kilák, rozcvička a atletická abeceda. Také pět x 100m na plné otáčky v tretrách :-) a půl kiláku výklus. 

Letos, co se atletických závodů týče, se soustředíme na Čokoládovou tretru, celorepublikovou kvalifikaci v několika „rozbězích“ na 100m, jejíž finále se uskuteční na Zlaté tretře v Ostravě. Velká a prestižní akcička :-) Do podzimu stihneme stopro ještě mnoho závodů doma i venku (pokud podmínky „C-19“ umožní) a… pak přijde vrchol letošní přípravy:  „Fastest Kid In The World“ - sprint na 55m, který je součástí NYRR Millrose Games v New Yorku. Hned po Novém roce 2021. 

To ale neznamená, že si občas nedáme, ačkoli je ještě nějaký rok čas, pár kiláčků na vytrvalost. Jako třeba dnes. Dvanáct ostrou chůzí z Modravy na Tříjezerní slať, dolů na Rokytu, a pak zasejc nahoru na Vchynicko-Tetovské pláně až zpět na Modravu. A v tom zakomponované dva vydatné běžecké úseky. Na fotce ve fotogalerii stopro poznáte obávaný hank ve stometrovém převýšení na Tříjezerní slať od Rybárny. Chtěla jsem ho dát s Eli dnes 2x. No, nedala, při druhém výběhu jsem to musela po pár metrech zabalit, děs. Eli letěla až na slať… plný kotel!   

Čeká nás hodně práce, dřiny a potu. Eli má své vzory, a ví, že bez námahy, odříkání, ale i legrace okolo, to nejde :-) Ty její vzory jsou toho 1000% příkladem. O Kateřině, Martině a Barboře, velkých hvězdách českého i světového sportu, jsme si už povídali, má však i vzory menší, mladší. 

Sportovkyně, které jako ona dennodenně začínají svoji další etapu na cestě za největšími světovými metami. Jednou přijdou. Musí přijít, holky makají jako deset jiných součtem ne. Mrkněte někdy na videa ze závodů osmnáctileté středotraťařky Katelyn Tuohy, to je fenomén! Nebo na silovou přípravu devítileté bojovnice Milly Star Bizzotto! 

Už to začíná bejt jasný? U nás nemůžeme mít… nic normálně :-) Ale co to vlastně je, to „normálně“? 
…………….

Ve FOTOGALERII najdete mimo jiné a po delší době společnou fotku všech 4 sourozenců a… výmluvný snímek marmeládového prince z Malga Ciapela: Maxe na víně :-)


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit