Rok Marmeládového prince a První dáma ČR na Zalužanech | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Rok Marmeládového prince a První dáma ČR na Zalužanech

Zveřejněno 10.11.2019

Teda tohle byla festa fest, oslava oslav, slet sletů :-) Díky všem, kteří dorazili, se z „obyčejné“ oslavy narozenin Maxe a Blanky, parády s 200 láhvemi nejlepšího prosecca :-) stala… oslava všech malých bojovníků, všech dětí, které přišly na svět v situacích nelehkých a kterým k tomu, k tomu ke všemu, pomohl jejich Anděl strážný. A proto smekám. 

Před každým, kdo přišel popřát, kdo tu s námi strávil byť jen krásný čas koncertu zpěvačky Zuzany Benešové, kdo tu s námi pobyl v hlavní sobotní den, kdo tu s námi tři dny dýchal stejný vzduch a radoval se po boku dobrých lidí. Smekám před marmeládovým princem ze salaše Ciapela, dal ty první dny statečně a jeho návrat do studených hor byl vítězstvím vůle a lásky…  

Děkuju také:
 Grilovacímu kouzelníkovi Petrovi, raut byl dokonalý!
 Zuzance za úžasné podání Janáčka, Smetany i Dvořáka, za píseň písní, naší hymnu v doprovodu Elišky a Mii!
 Pomocnici Libušce za backstage a naší Barušce za vše!
 Čarodějkám za lásku, kterou nám dávají… 
 Martinovi, decentní a perfektně připravené ochrance.
 Všem dodavatelům a rukodělcům za včasný servis i provedené opravy!
 Všudypřítomnému Jirkovi za stovky a stovky fotek, ze kterých vybírám… 
 Všem za nekonečnou řadu květin tuze nádherných a za dary i dárečky, ze kterých vybírám obří dort z hajzlpapíru, deset kilo cukru, obraz hory Marmolada, koloběžku pro velký nebo třebas kostým krále a královny.
 A v neposlední řadě pusu tomu, kdo to vše produkoval a zaplatil :-)
 Pak také díky manželům Věrce a Jenovi B. za velkou pomoc a asistenci.
 Panu starostovi s chotí za oficiality, přítomnost… a židle :-)
 Ochranné službě a protokolu kanceláře prezidenta za perfektní souhru. 

A moc ráda bych při této příležitosti poděkovala i samotné návštěvě z Pražského hradu. Bylo mi ctí přivítat na Zalužanském zámku první dámu České republiky, choť prezidenta republiky paní Ivanku Zemanovou s doprovodem. 

Procházka zámeckým parkem, prohlídka samotného slavného sídla zapomínaných českých rodů, ale i káva s fanoušky, kteří přispěchali stisknout ruku této úžasné ženě, kmotře mých knih a přítelkyni. Za takovou reakci okolí, nenucenou a neplánovanou, jsem velmi vděčná! Byl to úžasný odpůlden!

FOTOGALERIE, pozor, není řazena chronologicky, není vůbec seřazena :-) 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(12.11.2019 18:22:24)

Blani, jak to děláš, že se Ti daří vždy vystihnout a krásně popsat vše podstatné kolem? Děkuješ, ale to my děkujeme Tobě, Vám všem domácím za neskutečně příjemný, odpočinkový víkend. Jak psala Janička, mám ho také stále pod kůží. Moc ráda jsem Vás všechny známé viděla a nové poznala. ❤ (umím jen černé srdce:) Roman byl neuvěřitelný..chodící vtip. Kurňa, teď nevím, jestli by ho toto označení potěšilo. :-)) Úžasný byl i pan Jiří, fotograf milující posvátnou geometrii. Nejen pro genderovou vyváženost zmíním také paní Zuzanu, která okouzlila přítomné nejen hlasem. Byla skvělá. No a parta čarodějek..to ani nemusím zmiňovat..ty jsou kouzelné už z podstaty. :D 

(12.11.2019 19:39:31)

Zuzka zamotala hlavu nejednomu přítomnému, můj muž je příkladem roky, co ji známe, a pan Pecko, viděli jste všichni, ztratil slova i sebe na chvilku :-) Lidi jako Roman maj dar, vyprávění, které nebere konce a všichni se u něj řežou smíchem :-))))  Škoda jen tolika omluvených, zůstalo nám strašně moc jídla i pití :-) Asi si to budeme muset dát ještě jednou! 

Pozdravuj rodinku a moc se těšíme na další setkání <3 

(13.11.2019 09:38:33)

Někdy není špatné ztratit slova i sebe.. je to příležitost něco nového v sobě najít. :))  

Pokud čte tyto řádky také pan "ip", ať mi napíše, co on na to. :)

Romana žeru, nevím, jestli jste taky viděli tu fotku z jejich expedice Apalucha, kdy tři chlapi mající na sobě stejné oblečení drží tři stejné kočáry. Na první fotce jsou tam miniděti a po 10 letech MAXI děti. :))) Výborný nápad.

No a repete u Vás? To je rovněž výborný nápad. :-) Ale abyste kvůli nám a uhlí nepřišli na buben. 

Mějte se krásně. Z Beskyd mává  Iva a spol.

 

(12.11.2019 17:05:01)

Blani, já mám ty tři dny v Zalužanech pod kůží ještě teď, tu koncentraci dobrých lidí a úsměvů, kam se člověk podíval. Některé zdejší webové komentáře mi tak ožily a zosobněly. Vše bylo hektické, ale na vlně pohody i smíchu. Nemohu nevzpomenout omamnou vůni D. Austin růží! Umocněno slunečními paprsky a spoustou volně se hemžících dětí. Prostě PARÁDNÍ fičák! PS: jednou Tě naučím ta ❤️❤️❤️

(12.11.2019 17:12:05)

Parádní fičák, říkáš, jo, máš dokonalou pravdu :-) Vidíme to stejně, je s tím rozdílem, že já NEUMÍM pořád ta srdíčka :-))))

Jako je asi fakt vichr potkat ty kecaly osobně, viď, hlavně pak pana Pecku a pana Michala, toho, co přijel nejluxusnějším fárem a drze parkoval před zámkem :-)))

(12.11.2019 17:47:30)

To máš tak. Někdo zase drze parkoval za zámkem :-)))

(12.11.2019 18:17:41)

No to je pravda, kdosi pochrupkoval holkám pod okny :-)  

(11.11.2019 15:23:55)

Koukám jako blázen! 

Zaluzany!!! :-)

To mám konečně "za bukem"!

Zdravim celou skupinu včetně Baru, držte se a mějte se tam kraaaasne!

Jo a Maxik je celá Eli! 

(11.11.2019 15:51:26)

Je to tak :-)

Ahoooj! 

A někdy se zastavte! 

(11.11.2019 11:41:04)

Nádherné, fotky super,moc děkuji, aspoň na chvilku jsem mohla být s Vámi na zámku, doufám, že bude ještě dost příležitostí pozdravit se se zámeckou paní na Zalužanech.

Jedny z nejkrásnějších a nezapomenutelných okamžiků života s Indiánkami, s Maxíkem a přáteli . Ať se celé rodince na zámku krásně sní!

Těším se, že alespoň 24.11. Vám budu moci osobně popřát v Praze, s malým zpožděním, o to s větší radostí. :-))).

(11.11.2019 12:03:36)

Děkuju za milá slova, jako ostatně vždy, Helenko. Škoda, že Vám to nevyšlo, byl to opravdu super víkend! Měli jsme tu jednoho týpka, Romana, a ten když vyprávěl vtipy, a vyprávěl je vlastně furt, řezali se všichni smíchy k nezastavení... :-) Dlouho jsem se tak nezasmála! 

Na Prahu se budu těšit a také, že se potkáme! 

(11.11.2019 04:10:19)

Moc hezke,dodatecne vsechno nej,nej,malemu princi Maxikovi,je moc krasnej a Blani, jelikoz  se blizi nase narozeniny...ja 18  pokud se nemylim tak Vy 22,vsechno nej nej ze srdce preje Vase obdivovatelka za velkou louzi 

(11.11.2019 07:40:35)

Max vzkazuje poděkování :-) a my dvě si na dálku připijme, však je na co :-) Děkuju za podporu a pozdravuju!!!