Olympijské hry a společná cesta | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Olympijské hry a společná cesta

Zveřejněno 3.8.2020

A nejen tam. Do té doby to bude několik mistrovství Evropy i světa a mnoho dalších velkých závodů. Že tam i tam a tam Eli závodit bude, a pokud se nestane nic velmi, ale velmi výjimečného, tak i uspěje, a proč jsem si tak jistá, jsme psala nedávno TADY. Dnes jsem tu s nabídkou, kterou byste neměli odmítnout a s neuvěřitelnými výsledky z Beskyd!

V pátek odjel tým do pohádkových Beskyd na další díl seriálu Běhej lesy. Tentokráte do střediska Bílá. Snové místo – chci tam jet na dovolenou a k rozhodnutí mi stačilo jen to, co jsem slyšela a viděla na fotkách. Paráda! 

2019: E-lišky první sky run byl zároveň jejím prvním závodem vůbec: Dolomiti Extreme Trail. Měla ještě pět let a trať měřila 1250m. Doběhla pátá celkem. Náročná trať. 
2020: v pátek naši na Bílé trénovali (omylem na trati pro velké děti) a Eli se tam moc líbilo. Ráno v den závodu byla ale zklamaná, že její pětistovka je „jen“ po spodní části sjezdovky. Téměř začala plakat. 

V půl jedenácté startuje a její tempo vyvede z míry i trenéra. Vletí do uměle vyrobených zatáček na sjezdovce a s každým krokem se soupeřům vzdaluje. V cíli je první a já za to musím poděkovat všem, kdo jí v místě fandili! Hlavně rodičům její velké kámošky Šárky, rodičům šestiletého supermana Bertíka, který vyhrál nejmladší kategorii, Janě a Jirkovi, a dalším, kteří se mi ozvali, že prostě… tleskat přijeli! Byli jste slyšet a mělo to smysl! Olympiáda je o krok blíže! 

Mezitím trenér vyjedná start v následujícím běhu na jeden kilometr!!! Tou super tvrdou tratí, náročnou a nádhernou! Eli se „vetře“ mezi jedenáctileté a dvanáctileté, není tam ani vidět. Startér je z toho paf a chvilku se vyjasňuje situace… Ať tedy ta malá letí… však ona neběhá, ale lítá! Je to v areálu občas slyšet. 

Rychle loknout vody, přetáhnout boty a… start. Fandové po trati bijí na poplach! Mezi velkými dětmi se k cíli prokousává Létající Anděl! Sjezdovkou nahoru, pak strmé schody ještě výše, členitá horizontála a nakonec sjezdovkou prudké klesání do cíle. Technicky náročná trať a minimálně stejně, možná těžší, než zmiňovaný Dolomiti Extreme Trail. A to už je váha! 

Eli je v cíli s druhým nejrychlejším časem! Cože?! Věkový rozdíl a vyčerpání z předchozího běhu se nepočítá?! Muž se chytil za hlavu a přijímá gratulace. Ačkoli druhá časem, je to sdílené místo se soupeřkou, na bedně je třetí. Stejně… 

Prostě to sedlo, jako prdel na hrnec. Celé dva dny v Beskydech! A kousek vedle je obec, kde mají pomník Maryčky Magdonovy! A kousek vedle dětské lesní adrenalinové hřiště. Eli tam zůstane půl dne :-)

Kdyby náhodou to bylo třeba, ale snad ne :-), tak tu mám další citaci Mistra: „Nesouhlasím s názory některých rodičů, kteří nedávají děti na sport z obavy, že by jim tím mohli pokazit mládí. Když máte sport rádi, tak o nic nepřicházíte.“ Jaromír Jágr pro Lidovky. 

………………………
PROSÍM POZOR: 
Pod odkazem mezi fotkami z Bílé najdete i minifotoseriál instagramového původu, kde E-lišky starší sestřička vysvětluje, jak můžeme malé atletce podat pomocnou ruku. Já o tom nevěděla, publikovala žádost za našimi zády a nádherně nás překvapila. 

Pokud si budete myslet, že ano, že chcete být u toho, na začátku cesty za pěti olympijskými kruhy, že máte chuť a sílu, třeba i tu nejmenší sílu, ale máte… Eli a jejímu týmu pomoci, pak neváhejte, prosím, neváhejte a udělejte ten krok! Tréninky, soustředění, desítky závodů, výbava, startovné, doprava a bašta… to jsou náklad, které zvládneme jen s vámi. 

Právě nyní hledáme nové partnery a sponzory pro sezonu 2020/2021!

Technické, účetní a organizační otázky (partnerské smlouvy umíme v mnoha výhodných variantách) ohledně partnerství směřujte na náš email: blanka@blanka-milfait.com. 

Děkuji! Jsem si jistá, že si to malá atletka zaslouží, že budete pyšní na její výsledky a že oceníte, když se vám občas ozve a svoji práci a úspěchy vám doloží. A vy, kteří u toho vydržíte, se vedle nás posadíte v roce 2032 na čestné místo. Budeme tleskat společně! 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(4.8.2020 03:34:55)

Eli,pokud ten osklivy virus odleti, tak urcite priletime a ja se moc tesim......urcite prijedu povzbudit letajiciho andela.Sleduji tvuj pribeh a uz se tesim se s tebou seznamit,pusu od tve obdivovatelky za morem.  ........Blani dekuji 

(4.8.2020 12:55:06)

Děkujeme a budeme se těšit! 

(3.8.2020 14:54:01)

Bylo mi ctí být na jednom z tréninků na olympiádu ❤️❤️❤️

PS: Eli je fenomen. Povídali si o ní lidé kolem běžecké tratě i pořadatelé, byla to slova chvály i obdivu, mnohdy i neskrývaného údivu. A přála bych Vám vidět ten její let (bo ona fakt neběží, ale letí) kopcovitým krkolomným terénem a jiskřičky nepopsatelné blaženosti v očích malé atletky. Měla jsem husinu...

(3.8.2020 19:52:32)

Sem to Eli četla, se u toho tak... chichotala, krásně usmála nakonec a poděkovala moc! Za odměnu jeli na Šumavu. Cedilo jako z konve. Prý ideální pro dvacítku koloběžkou... :-)