Kbelská desítka a hurá do Skotska | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Kbelská desítka a hurá do Skotska

Zveřejněno 7.3.2020

Ve středu Eli absolvovala oddílové kontrolní závody v padesátce přes překážky na Dukle, a porazila oba kluky, které jí přiřadili jako sparingpartnery. Ve čtvrtek jí čekaly každoměsíční pravidelné testy s šéftrenérem, kdy si jen tak náááhodičkou opět posunula rekordík v lehsedech na minutu. A dnes se jelo závodit. 

Malou atletku z Dukly čekala Kbelská desítka 2020, asfaltový okruh na 300m, a hned poté odjezd na sever. Sever Anglie. Na hranici se Skotskem. Týden běhání v odlehlé krajině jezer a hor. Absolutní ráj!

Palestra Kbelská desítka byla slušně obsazeným závodem s pěknou hromádkou malých atletek a atletů, závodem napůl v dešti a blátě, kde jaksi chyběl čaj pro malé zmrzlé závodníky, které navíc nechal pořadatel čekat dvě a půl hodiny po doběhu (!) na vyhlášení výsledků… 

Eli byla druhá, ale neporažena. Co to znamená? První holčička (Viktorka) měla čas 1.09, Eli doběhla v čase 1.09! Tak to nejspíše bylo o ta pověstná prsa. Nebo o nos. Čert ví, to nám nikdo nepověděl, ale to je fuk. Byl to krásný a čistý běh s rychlou soupeřkou Viktorkou, radost na fotky pohledět!  

Dívek bylo přes dvacet, kluků též, a ani jeden kluk Eli a Viktorku nepředběhl!     

Po návratu z Prahy se náš závodní tým rychle převlékl, karavan a zbytek party už čekal na nádvoří, naskakujeme i s koloběžkama a frnk. Ráno máme trénink na plážích u Dunkerque, tak na to taťka musí trochu šlápnout, nebo nespat :-) Navečer pak už na trajekt směr bílé skály Doverské, Londýn… a výš a dál k Hadrianovu valu. 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(7.3.2020 20:24:25)

Dobrý večer Zalužany ! Teda to je super výkon. Viktorka je hodně dobrá, už jsem o ní slyšela, takže pro Eli velká soupeřka, ale obě dvě to daly ukázkově. Škoda jen, že to bylo o prsa. :-( Jak koukám na fotky, tak obě dvě mají ukázkový běžecký styl. Závidím. Když běží Šárka, tak jako by běželo slůně. :-D To Skotsko si užijte, hned bych tam taky jela ! ;-) 

(7.3.2020 20:26:29)

Teď to čtu znovu a vy jedete na sever Anglie, to jsem nějak přehlídla. Ale i tak to tam bude krásný. ;-) Jen aby aspoň trochu přálo počasí...

(7.3.2020 20:57:57)

Dobrý večer, Čechy, je pravda, že byla radost pohledět na ten styl, což je u šestiletek docela legrační pojem, vzhledem k tomu, že stavba těla, osvalení, tvorba kostí, hrubá motorika... atd., jsou v plném procesu a dlouho ještě budou :-)))  My z cíle nemáme ani fotku, natož video, takže ani nevím, jak to "o prsa" vypadalo, ale důležité bylo si dobře zazávodit, a to se povedlo.  

(7.3.2020 21:00:44)

Do Skotska jen nakoukneme, máme tam u jedné římské pevnosti plac, který opravdu rádi :-) Je to místo s dokonalým příběhem, muže to hrozně bere :-) Jinak země kouzelná, mohla bych se tam vracet ob měsíc :-) Cíl naší cesty je o nějaký den později těsně na hranici, Lake District, největší národní park Anglie. A tam cedí kontinuálně...,  i dnes jsou tam záplavy a místo u jezera bloklé máme utopené :-)