Píše... | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Píše...

Zveřejněno 23.11.2017

Žijeme daleko. A daleko jsou tím pádem naše adoptované babičky i kamarádky, které se často ptají, co malé indiánky. Tak i dnes vám povím, co je u holčiček nového. Mia Ronja je prý šumavský motýl, říká její sestřička E-liška, navíc motýl, co už si pěkně povídá, vypráví a… pokukuje po klukách stejně tak, jako starší sestra. Většinou pokukují po stejných :-) Tedy, po těch, co jsou zrovínka po ruce. Mia je ukrutný masožrout, a pokud maso na oběd není, je z toho vyloženě nešťastná, a uklidní jí jen tyrolský špek nebo pořádná dávka parmazánu :-) Ten je prý přijatelnou náhradou za maso.


Dnes máme ale jednu supernovinku. E-li je velkou čtenářkou a strašně ráda si číst nechává. Také si donekonečna prohlíží hromady knížek a "píše". Prý jako mamka, říká... To jsme moc rádi! Okolo oběda si s Baruškou včera psala. A navečer za mnou přišla Barča a povídá, pojď se podívat, to snad ani není možný! E-liška napsala na papír: máma, táta, Eli, Mia. Sama. Prostě jen tak.
A prostě jen tak mám slzy na krajíčku…


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(23.11.2017 09:11:39)
Šikulka je to!! Roste Vám spisovatelská nástupkyně.
(23.11.2017 09:18:49)
Nějak se mi komentář usekl... I já jsem "do toho vlétla" prý po hlavě, v pokojíku jsem měla velikou knihovnu, ze které jsem si četla a "studovala" nápisy na hřbetech knih. A pak jsem to vysekla podobně jako E-li. Tak ať to jí i Vám jde i nadále tak dobře. A dodatečně preji vše nej k narozeninám!
(23.11.2017 17:47:04)
Děkuju za milé přání a jo... roste, však za 3 měsíce začneme spolu psát její první knihu o cestě Afrikou :-)