Made in Czechoslovakia | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Made in Czechoslovakia

Zveřejněno před 3 lety

Made in Czechoslovakia  - Konkurenceschopnost: My Češi jsme nesmírně pracovití, máme fortel a hlavu na svém místě. Jsme jedni z nejlepších na světě, a to jednoznačně. Pokud máme podmínky a nezačneme politikařit, blbnout s odbory… a udržíme například „tradiční“ českou vlastnost, jakou je závist, v nejnižších otáčkách, pak jsme nepřekonatelní.

Naše ekonomika šlape, i díky vlastní měně, a pokud se nebudeme muset potýkat s nedostatkem kvalitních  zaměstnanců, a nezačneme tyto nad míru přijatelnou nahrazovat importovanou náhradou – která nemá vztah k lokalitě, neusazuje se a nezakládá v České republice rodiny, a vydělané prostředky neinvestuje v České republice – pak nemám o konkurenceschopnost a zdraví českých firem obavy.

Nezapomeňme však, že jistotou pro hospodářství i sociální stabilitu je spokojený střední stav a drobní živnostníci, to je hnací síla společnosti. A sem by měl stát, ale také třeba bankovní sektor upřít pozornost. Dobře zajištěný, prosperující živnostník nebo farmář s širokou rodinou, který v rámci rozvoje firmy i rozvoje osobního utrácí, to je zlato pro národní hospodářství, jeho největší přidaná hodnota.

Inspirace: V našem oboru inspiraci v Čechách nenajdeme, obracíme se ale do zahraničí, kde například ve Francii nebo Anglii máme partnery (potenciální konkurenci), kterých si nesmírně vážím pro jejich stabilitu, historii, přístup k produktu, filosofii podnikání, ale i pro lidské hodnoty a selský rozum v jejich podnikání převažující.
 

Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit