Český kolt | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Český kolt

Zveřejněno 12.2.2021

Nejvíc trampů a jejich osad na světě… je v Čechách, je tu nejvíce „domácích kovbojů“ a ani žádné krávy nepotřebují, nad zemí vlaje nemálo jižanských vlajek, a kolik ohňů plápolá co víkend na místech, která možná tak trochu i ten Texas, Arizonu, Dakotu nebo Colorado připomínají :-) A vůbec, ta doba a její hrdinové je tu slušně zakořeněná. V žádné jiné zemi na světě to takto není. 

Každej kluk ví, co je to Colt, kdo kolty proklatě nízko měl, co s nimi ti nejlepší uměli a… přiznejme si, kdo by ho nechtěl? Nakonec se jméno jednoho výrobce „Colt“, stalo lidovým označením svého druhu: revolvery - kolty, a je v podstatě jedno, že Colt dnes už žádné revolvery nevyrábí :-) No a kdo nezná slavnou M16, útočnou pušku, která se užívá ve více jak osmdesáti zemích světa, prošla všemi moderními válkami, kterou proslavily desítky válečných filmů a jejich hrdinů, a kterou vyrábí též Colt! 

Když jsem si přečetla, že česká zbrojovka koupila ne podíl, ale celou Colt Holding Company za pět miliard, byla jsem a jsem stále… přiměřeně pyšná. 

V novinách čteme: „Toto spojení je strategickým krokem pro obě společnosti. Akvizice společnosti Colt, ikonické značky a etalonu na trhu ozbrojených složek i na civilním trhu v celosvětovém měřítku, přesně zapadá do naší strategie stát se lídrem v odvětví výroby střelných zbraní a klíčovým partnerem pro ozbrojené složky,” uvedl předseda představenstva a generální ředitel společnosti CZG Lubomír Kovařík.

Fandím jim, jsem ráda, že i v této mizerné době umí česká firma v zahraničí prorazit, sílit a navíc ještě v oboru natolik ovládaném patriotismem. Každá silná země by měla mít svého domácího výrobce malých zbraní, svoje cukrovary, mlýny, elektrárny a vodu pod palcem. Hospodářská suverenita, svébytnost, jistota. Už dávno nejsme silná země, ale alespoň ten… Colt, to je něco navíc :-) 

Ještě přebírám z tisku, pokud vám zpráva unikla: „Jsme hrdí na to, že můžeme do našeho portfolia zařadit Colt, který stojí bok po boku americké armády již více než 175 let,” dodal onen ředitel. CZG upozornila na to, že díky převzetí získá další významné výrobní kapacity ve Spojených státech a v Kanadě a rozšíří svou světovou zákaznickou síť. Colt je dlouhodobým dodavatelem americké armády a prostřednictvím své kanadské dceřiné společnosti taktéž výhradním dodavatelem malých zbraní vojenským složkám v Kanadě. „Vyhlídky na toto strategické spojení nás velmi těší. Američané dodávají: „V posledních pěti letech jsme dosáhli v provozních a finančních výsledcích Coltu historického obratu a tento důležitý společný krok s CZG nám umožní využít významné příležitosti k růstu," uvedl generální ředitel společnosti Colt Dennis Veilleux. CZG je jedním z předních evropských výrobců ručních palných zbraní pro ozbrojené složky, osobní obranu, lov, sportovní střelbu a další civilní využití. Ve svých provozech v České republice, USA a Německu zaměstnává zhruba 1650 lidí.

S radostí mohu jen gratulovat, a budu doufat, že příští další „železo“ doma… bude právě nějaký kousek z produkce CZG!

Zpracováno za použití textu z novinky cz.


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(13.2.2021 18:33:06)

Zamlouvám si kulomet....

(13.2.2021 19:33:49)

Budeme jich mít, tam nahoře u Tebe v kopcích, však víš... víc, než jen jeden... 

(13.2.2021 14:38:06)

Taky mě to těší a těším se až bude doma...

(13.2.2021 16:13:55)

Pronajmeme si vojenskou střelnici, třeba Tři sekery, je tam i dost objektů k blbnutí, a můžeme si tam pořádně... zabojovat :-) Kolty proti dlouhejm riflím :-)))) 

(13.2.2021 17:11:22)

Viď, udělat si takovej pěknej den... :-))

(13.2.2021 19:38:25)

Romantika, jahody, šampaňský a Dragunov s expanzníma... :-) Prostě, jako vždy!