První školní den pro Miu Ronju | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

První školní den pro Miu Ronju

Zveřejněno 1.9.2022

Zdá se mi to? Už? Mia? Však to bylo nedávno, co se v malé špinavé porodnici sicilského přístavu Messina narodila První toho jména. Za bouřky o půlnoci a ve znamení draka, jak nám pořád vypráví. Asi to tak i bylo. Jinakost ji doprovází životem, my dennodenně žasneme a dnes, dnes se stává školačkou. 

Ráno vstala před sedmou, jako každý den, a šla se učit. Ano, už rok to takto dělá. Starší sestra vstává též na sedmou, ale chodí běhat na půl hodiny, tzv. první fáze. Mia, aby nelenila, se rozhodla chodit na půl hoďky před snídaní do školy. Naučila se tak psát, počítat a číst. Teď probírá anglinu, je to legrace. Vše sama, bez návodů a dohledu :-) Dneškem se to ale změní, poprvé zasedla do imaginární školní lavice v naší domácí malotřídce. 

Po E-lišce tak i Mia Ronja zahajuje její pouť za vzděláním v domácí škole. Malá slavnost proběhla, také focení prvňáčků, projev ředitelky školy rozhlasem, instrukce pana školníka a pak společně do cukráááárny na věneček…. Já věřím, že pro druhorozenou to je jeden z největších dnů života! Ale, pravda, i pro nás.    

1. září 2022 v 9h jsme to spustili :-) Tak nám držte palce.  


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit