DVTV aréna a Eli minifilmík | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

DVTV aréna a Eli minifilmík

Zveřejněno 7.12.2021

Deset let chodím před televizní kamery. Povídala jsem si s reportéry a moderátory v různých zemích… povětšinou o mojí práci, psaní knih, cestování, podnikání v zahraničí, také o dětech, ano. Rozhovory vedeme nejednou cizími jazyky, náročnost střídá náročnost, a… ani už nevím, kolikrát to bylo.

Ačkoli to často nemělo komfortní základ či průběh, naučila jsem vyváznout s bonusem, bez ztráty desítky :-) Dnes už vím, že to ale téměř pokaždé byla procházka růžovým sadem, oproti zkušenosti s DVTV. 

Víte, měla jsem už od dětství trému, třeba z přednesu referátu na základce před celou třídou, takže kamarádit se najednou s kamerou a těmi profíky za mikrofonem, bylo velmi, ale velmi náročné. No, včera to ale bylo výjimečné. 

Výjimečně blbý. 

Vstávám v pět, hodiny na cestě do Prahy, těžší trénink s holkama, kdy jsem slíbila, že vše odběhám jako tréninkový partner (a to jsme v neděli celý den trénovali stoupání na běžkách na horách). Pak oběd, úřady a… Eli šla odpo na další trénink na Duklu, kdežto já v autě totálně odpadla / usnula a probudila se před natáčením. Když někdo řekne „vyoraná myš“, tak přesně tak jsem koukala po procitnutí v půl šestý v Karlíně, a od šesti do kamery také. Masakr. 

Koktám, neumím se uvolnit, chybí mi vnitřní pohoda, slova i… chuť. Těkám očima sem a tam, odpočítávám si dvacet slíbených minut a v hlavě odškrtávám témata. Povede se mi i majstrštyk, to když se mi dokonale odpaří i ta nejjednodušší argumentace k jednoduché otázce…, a já pak pomalu po zádech padám do temné hluboké studny jménem "trapno", někde v dáli nad sebou vidím vzdalujícího se Veselovskýho, a po tvrdém dopadu na dno neslyším šplouchnutí, ale další dotaz. Uf. Ale pozor, nic proti M.V., tohle byla mea culpa. 

V plánu a v dohodě s hostitelem to povídání a témata... bylo trochu jinak, ale budiž. To už by asi na mém pocitu prohry z nerovného pošťuchování se s Martinem Veselovským nic nezměnilo. 

Omlouvám se, pokud jsem mluvila nesrozumitelně. O všem tom píšu často na mém webu v těchto sekcích Maminka a Běh – takže, pokud má někdo chuť, najde dévétévácky „nevyargumentované postoje“ tady. 

Můj pan P. noční cestou na jih, na hranici, povídal v autě, že jsem to ustála na dvojku. Že z jámy lvové jsem vylezla bez ztráty končetiny. No nevím, končetiny mám možná všechny, ale chtěla jsem vám toho povědět tolik a tolik víc a lépe… 

Však vy, co nás znáte, vy víte… jaké je naše cesta, jaké jsou ty „jiné“ děti a že jen ten, kdo sní, se naučí létat. Jo a taky, že let z Vídně ke klokanům zabere úplně celý den :-) Nu a víte také, že jeden klokaní virtuální závod běžela EAM letos v létě... MISTROVSTVÍ SVĚTA V PŘESPOLNÍM BĚHU.  
..........

Právě nám dorazil filmík, který jsme několikrát anoncovali, malé ohlédnutí se za rokem práce naší malé atletky. Je úžasný. Dopilujeme poslední detail a za několik dnů půjde "do světa"... jako poděkování všem, kteří nás a malou E-lišku na společné sportovní cestě provázíte a podporujete. 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(8.12.2021 13:13:54)

Milá Banko, teď jsem shlédla rozhovor, tak nějak dopředu tuše, že se bude cupovat klasické téma, které je pro mnohé rudým hadrem před očima...tedy domácí vzdělávání, socializace, ambice rodičů vychovat z dětí trochu něco jiného než průměr... ale Vy jste to tak strašně hezky a mile odrážela, fakt mi to udělalo radost. A i když bylo vidno, že pan V. se spíše snažil tlačit na pilu a ptal se očima člověka, který se soustředí přesně jen na ten rudý hadr, věřím, že ve skutečnosti fakt není tak mimo, jak to vypadalo :D vy jste pro mě vyšla jako vítěz a krásně uhájila svůj postoj. Kdo chce, inspiruje se, nebo bude jen obdivovat, kdo nechce, bude házet kameny a prskat. Já moc děkuji :)

(8.12.2021 19:39:24)

Pěkný večer, Ivano, víte, moje asistentka si s redakcí psala, když zvali, a dlužno dodat, že MV se korektně i choval. Ano, korektně. Neutrálně s trochou... ironizace. Nebyla tam zášť, nebo negace, dělal svoji práci, protože lidi jim platí za tento formát rozhovorů. Ale jak jinde cituji, a sem opět vložím, jinou moji fanynku, zahodil trestuhodně šanci: "Mohl udelat ohrmnou sluzbu rodicum, kteri maji zajem vest sve deti k necemu (a je jedno, jestli k vrcholovemu sportu, vede, vareni skvelych marmelad, lasce k prirode…),a zjistit vice, co a jak delate, a jak se Vam dari (co jde, co nejde, co je tezke…)" Ono tak i ve scénáři bylo. Bylo tam víc věcí. A když k tomu přidám i moje občas se ztracení v prostoru, nebylo to "komfortní", jak rád MV používal. Nestalo se. Je to škola, varovali mě ze všech stran, ale nelituji. Tolik krásných dopisů a zpráv jsem už dlouho nedostala :-) Krásný večer!  

(8.12.2021 07:30:50)

Milá Blani, ne vždy se člověku podaří vše tak, jak by si představoval! Řadím se ke skalním fanouškům celé Tvé rodiny, tak mne DVTV aréna zanechala úplně klidnou. Pokud bych Tě slyšela a viděla poprvé, asi bych si pomyslela, že za 20 minut nemůže nikdo dát instatní návod na přípravu olympioničky :-))) lidé, kteří Tě znají, vědí! A ti co opravdový zájem o problematiku mají, mohou na obsáhlých příspěvcích Tvého webu načerpat inspirace. A víš Ty co? Kdo chce psa bíti, hůl si vždy najde... ❤️❤️❤️❤️❤️

(8.12.2021 13:31:00)

Čekala jsem na Tvůj pohled. Pohled cloveka, kterého si vážím, je moudrý a nedává levná řešení ani názory.  Dala sis na čas :-)

S tou holí, je to jasný, čekala jsem to, ale kolik duševních mrzáků má přístup k internetu, to sem tedy koukala  :-))) 

Víš, přišel mi krásný email včera, bylo jich víc a postupně odpovídám, ale z tohoto si dovolím ocitovat, neb je v něm vše... 

Pani Eva napsala: Na DVTV se divam casto a M.V. mam opravdu rada. Vubec mne nenapadlo, ze jste tam nejak neobstala! Naopak, myslim, ze neobstal Martin… bylo od zacatku videt, ze je vlastne proti tomu, jak vedete sve deti. Mel dve moznosti: Mohl udelat ohrmnou sluzbu rodicum, kteri maji zajem vest sve deti k necemu (a je jedno, jestli k vrcholovemu sportu, vede, vareni skvelych marmelad, lasce k prirode…),a zjistit vice, co a jak delate, a jak se Vam dari (co jde, co nejde, co je tezke…). A nebo to mohl rozbijet ze vsech stran. On se bohuzel rozhodl udelat to druhe. Je to ohromna skoda, ale bohuzel, DVTV je tim tak trochu povestna…(ze obcas si proste resi svoji agendu a hosta systematicky dostava do uzkych, protoze ma na “vec” jiny nazor). Konec citace a já upravím z lesa, klestime, aby bylo čím přikrýt rosárium

(8.12.2021 15:44:31)

Duševní mrzák se realizuje pouze na internetu, tváří v tvář by jistě neobstál. Já se nebráním konstruktivní kritice či jiným úhlům pohledu, ale převaha reakcí na netu je tohoto rázu. Jsi tělem i duší oddaná rodině, na správné cestě životem a že je takových bytostí jako šafránu bych spíše považovala za výhru, nikoliv prohru. Dolomitská bílá vrána, s obrovským rozpětím křídel, pod která se vejdou děti, partner, běžky, tretry i marmelády. DVTV a JV musí lidem předložit něco trochu peprného, aby se spotřebitel zakuckal. Proto tak ráda brouzdám Tvými příspěvky tady na webu a listuji si v Tvých knihách, je tam teplo a hřejivo, člověku to vykouzlí úsměv na tváři, duša pak v péřu jest. 

(8.12.2021 15:46:09)

A že jsem si dala na čas? :-))) ten můj aktuální časožrout je malý, černohnědý a chlupatý!

(8.12.2021 19:15:44)

Tvoje slova hladí. Jsou moudrá a snad jednou budu také taková. Děkujeme za to vše... Naštěstí mám filtry, které nás od oněch mrzáků chrání, ale vím o nich. Bylo by ale jistě pikantní vidět do životů právě těchto hodnotných jedinců. A ta chlupatá partička, těď už nemyslím ty z Karlína, ale z Beskyd, je naprosto dokonalá! Ty kukuče :-))))

(7.12.2021 20:54:39)

Blani, zdravím, musím říct, že jste odpovídala skvěle. Pan Veselovský se Vás sice snažil dostat svými dotazy, ale nepovedlo se mu to. Člověk by měl věřit sám sobě a tomu co a proč dělá a to se Vám daří. Jen tak dál. Však se děti jednou s tím světem potkají, ale už budou vědět, co od něj mohou očekávat.

(7.12.2021 21:01:35)

Vídíme to úplně stejně, Ivanko, děkuju za podporu a věřím, že holky i Max budou těmi nejšťastnějšími dětmi... i na onom pomslném prahu dětskéh věku :-))) Však, kdo je dnes zná, ten ví... 

(7.12.2021 13:55:44)

Si schopná sem dneska ještě něco napsat...znamená to,že žiješ!!! Znamená to taky,že včera dobrý :-)  Nemachruju...mám stejnou, dobrou vlastnost jako ty :-)) ... neumim mluvit před více jak pěti lidma...ale kdyby věděli co všechno jim chci říct!!!! To by koukali :-)))

(7.12.2021 14:24:20)

Ahoj, no jo, žiju :-) jasně, ale s pocitem, že... budu zase roky čekat, než se někdo zeptá, co sem to vlastně tenkrát chtěla povědět :-)))) 

(7.12.2021 13:37:35)

Blani bylo to úplně v pohodě.

(7.12.2021 13:45:48)

Asi mě picne. Člověk tu tvoří řádky o tom, jak to nejspíš bylo jen o diskomfortním pocitu a že se to v konečném vyznění rozhovoru nedorazilo. O tom jak je to stejně na lidech, jestli se chtějí dozvědět více nebo jen kritizovat z gauče.. a ono mi to zase napíše jen první větu. :))) Ta to nicméně dobře shrne.

(7.12.2021 13:46:44)

Pac a pusa letí z Beskyd 

(7.12.2021 14:26:52)

No vidíš, tobě to krade věty, mě to kradlo včera jen slova :-))))) Děkuju Iv, si mě zachránila od vnitřní potupy, která se mi rozlézá pod kůží :-))) Moc Tě zdravíme, pusa x4 a mějte se doma vy všichni kráááásně!