Mamtěrády :-) | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Mamtěrády :-)

Zveřejněno před 11 lety

Dobrý večer Blanko, vy jste mi teda dala!:-)
Vše začalo, když jsem si včera po ránu zapnula telku a jen tak náhodou jsem přepínač zastavila na ČT2, kde jsem viděla  mladou ženštinu, která  prochází zimní krajinou  a vypráví  o své vesnici a marmeládách…
Neumím asi říci , co přesně mne na dokumentu zaujalo, ale myslím, že mne nadchlo asi všechno : příroda, výroba domácí marmelády, atmosféra, klid a Váš pohled na život. Asi za hodinu jsem si Vás na i.vysílání české televize „přehrávala“ znovu. A tam jsem zahlédla vaše webovky... Tak to byl další pozitivní šok mého sobotního dopoledne!
Myslet si, že bych našla na webových stránkách jen seznam marmelád a jejich ceny – to jsem si mohla myslet asi jen na začátku. Ty webovky jsou úžasné! – vizuálně, ale především OBSAHOVĚ!
Na brouzdání a čtení článků jsem zpočátku moc času neměla, protože jsem měla domluvenou s kamarádkou procházku starou Prahou, takže to bylo takové letem –světem, ale i za tu chvilku jsem poznala, že mám tu čest s osůbkou více než zajímavou!!
Kamarádce jsem při procházce nadšeně vyprávěla o dokumentu Náš venkov a  o jakési Blance, která odešla na „konec světa“, vaří si tam své marmošky a jen tak náhodou pár kousků odeslala do soutěže o nejoriginálnější marmeládu a jen tak (ne) náhodou její marmošky vyhrály!!!

Domů jsem se vrátila navečer a již cestou domů jsem se těšila, jak si zapnu počítač a vyhledám www.nase-dobroty.cz. To jsem také poměrně rychle po příchodu udělala a večer byl ve znamení prohlížení krásných fotek (fialkové tulipány v bílém džbánu ve sněhu – ty neměly chybu!!), čtení mile zajímavých článků a přemýšlení.
Musím Vám říci, že kdyby  Vaše obydlí od toho mého nebylo vzdáleno 230 km, tak bych ráno sedla do auta, rozjela se směr Pohoří na Šumavě 13 a musela bych Vám vyseknout fyzickou  i slovní  poklonu, pokochala bych se Vaším rájem a zakoupila bych všechny druhy Vašich „mamtěrád“ ( takto doma nazýváme marmelády).

Zkrátka , chtěla jsem Vám napsat, že jste mi „namíchala“ úžasně energetický koktejl do těla a má duše - poslední dobou trochu otupělá všedními každodenními starostmi, prací a snad i nedostatkem slunečního svitu a hřejivých slunečných paprsků – pookřála.

Blanko , opožděně , ale o to srdečněji Vám gratuluji k Vašemu úspěchu na The Worlds Original Marmalade Awards v Londýně a hrozně Vám děkuji za tento víkend, který jsem „strávila s Vámi, Vašimi marmoškami  u Vás v ráji  v pohořské krajině!
S velkou úctou Lenka

Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit