Zemětřesení s epicentrem pár kilometrů od domova | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Zemětřesení s epicentrem pár kilometrů od domova

Zveřejněno 6.9.2017

Bylo před půl třetí, když se domem rozlehla děsivá rána. Chvěl se, sklenky o sebe cinkaly, hrnce nárazy zahřměly, okenní tabulky měly před explozí a já málem spadla ze schodů do ložnice. Bože, vyhrkla jsem a rychle vyběhla za mužem a E-liškou do podkroví. Malá spala. Slyšel jsi to? Jasně, odvětil odevzdaně. Co to bylo, vyhrknu. Válka, dodá suše muž a ani nezvedne oči od knížky. Cože!!!!! Koukne na mě a v ten moment druhá prda. Kratší. Pojď dolů, povídám, tady nejsme v bezpečí… Klídek, Meruňko, klídek, válku tady zatím jen uslyšíme, nic víc. Vole, dodám a běžím zkontrolovat Miu, která spí za domem v kočárku. Další otřesy!

Epicentrum zemětřesení bylo v Agordo. Je to 30 kiláků silnicí oklikou, ani ne deset vzduchem. Je to tam, co má náš kamarád René restauraci na skále nad jezerem, kde jsme před měsíci měli tradiční „italský“ oběd – pečené koleno, zelí, hranolky :-) Říkal, že to bylo jako by pukla skála, vyrazilo z hlubin peklo vzhůru, ale… nic se nestalo. Na stupnici Richterově zaznamenáno 3.6 stupně a devět kilometrů v podzemí. Děti to neprobudilo, já byla vyděšená, přeci jen zemětřesení v Itálii páchají škody na majetku i životech snad co měsíc! A muž? Si dočetl kapitolu a šel dělat dřevo. Mrmlal, že za války nebude proud, a kdo nemá dřevo nadělaný a pořádný kamna, tomu v zimě umrzne prdel. Tak nevím…

A proč tu mám jako doprovodnou fotku E-li s její kámoškou Holanďankou chocholatou? Protože jsem ji blejskla po E-lišky probuzení pár hodin po té ráně, protože v ní je tolik lásky a radosti a protože jsem nikdy tak blízko žádné zemětřesení neměla…   


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(7.9.2017 11:53:17)

Jsme rádi, že jste v pořádku a věříme, že i nikdo jiný neutrpěl na zdraví... Držte se a všechny Vás zdravíme z Ostravy. Z+I    P.S. foto je úžasné, té asi polévka nikdy nehrozí.

(7.9.2017 13:26:06)

Zdravíčko všem, dnes byl pan P. dole, kde bylo epicentrum, za kamarádem, a vše v pořádku a všude. Pozdravy do Čech i na Moravu :-) a jasně, tahle Pipi do polívky namířeno prostě... nemá :-)

(7.9.2017 10:24:54)

No..to jsou tedy zprávy :-(. Jsme moc rádi, že jste všichni v pořádku, myslíme na vás. Eli  s "chocholatou" je " k sežrání" :-)

(7.9.2017 10:34:04)

Děkujeme! A krásný dny...

(6.9.2017 21:59:36)
Paolo to má sakrapodkontrolou! Toho se děvče drž :) Jsem rád, že jste ok ❤
(6.9.2017 22:20:07)

Tady vse ok, díkes a pusu posíláme všichni, i Paolo :-)

 

(6.9.2017 20:00:54)

Ač vážné téma, nasmála jsem se nad průpovídkami pana P.  :-))) A mám velkou radost, že je pipi chocholatá stále kamarádkou a ne v polívce...

 

(6.9.2017 20:26:54)

No, bušilo to i moje srdce dost. Pořád lidi volaj, zda jsem ok. P. jako obvykle řečí na půdu a přesto si myslím, že sledoval vše pečlivě, však zařídil  pro nás všechny i únikovou místnost, kdyby něco. A Pipi tahle se asi zachránila. Na polívkovou to fakt nevypadá :-)

 

(6.9.2017 20:39:56)

Blani, máš chlapa, co rodinu setsakramentsky ochrání a co si v každé situaci poradí! A i když je ta moje předchozí zpráva úsměvně laděná, opak je pravdou. JSEM MOC RÁDA, ŽE JSTE VŠICHNI V POŘÁDKU! Opatrujte se :-)

(6.9.2017 22:20:34)

No však já to moc dobře vím :-) Děkuju a dobrou !