Zahradnicí 1500 metrů nad mořem | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Zahradnicí 1500 metrů nad mořem

Zveřejněno 6.4.2018

Jako jasně, nemá to žádnou logiku, chtěla jsem bílé jahody na Šumavě, rybízový sad v Novohradkách, nekonečnou zahradu v severním Švédsku… prostě ukrutné pitominy, řekl by jeden. Přesto si pořád myslím, že by to nebylo úplné levý :-)

Zakotvila jsem pak na Sicílii s plantáží citrusů a s těmi udělala díru do světa -  a to mi nalilo krev do žil, obujeme se do toho a další plantááážičku si založím v Dolomitech, napadlo mě. Loni jsem se pokusila o první výsadbu a sklizeň, půlku ještě zelenou ožrala partička kozorožců a zbytek ani nedozrál. Ale my nevzdáváme! Letos startujeme dřív a Pavlík slíbil, že jakmile sleze sníh úplně, postaví mi velký pařník! Miluju ho! 

Zatím zkoušíme „domečkové květináčky“, a tak u nás našla domov tato sestavička: kadeřávek, kedlubna, růžičková kapusta, petrželka, pažitka, a taky kytičky lobelky, jiřinky a hlaváčky. Ještě přijdou jahůdky, maliny a zase ten rybíz a... jo, taky hrášek!

Na hlavu, říkáte? Něco jako Krakonošova zahrádka na Sněžce :-)


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(10.4.2018 04:10:07)
Jo a ta vase treti kniha uz na me ceka v Kostelci n.o.,priveze mi ji snacha v cervnu,uz se tesim a pak napisi komentar ...hahaha
(10.4.2018 07:33:07)
Supeeeeer!
(10.4.2018 04:06:39)
Blani je moc krasna,ale ktera to vlastne je.....I'm little confused
(10.4.2018 07:32:51)
Nejstarší :-) už dneska budu psát, první, prostě E-liška čtyřletá :-)
(8.4.2018 08:59:41)
Blančiny bylinky a květinky :-) snímky dýchají jarem, pozoruhodný je ten kontrast jaro/zima, kdy Eli zalévá zasazená semínka vedle tuny sněhu :-) já mám ještě v čilé paměti tu kupu truhlíkových z minulého roku :-) Pan J. bude mít určo veeelkou radost z toho rybízu :-)) pusu pod Horu Vám všem! A všechny holky pana P. si ten příští týden pospolu moc užijte ❤️
(8.4.2018 09:04:53)
Ahooooj, no jo, ted to teprv vidím, všude sníh, už nám to ani nepřijde, ale hodně ustoupil, tak snad proto. Kytičky pak na noc spinkají schované, ale jaro se blíží :-) Příští týden bude super, 4 holčičky pospolu, od Nikolky přes Eli, Miu po Anežku Žlababovou :-) Máme velkou pondělní večeři, plný bar kamarádů na oslavu jedněch narozek a čeká nás... jupí... návštěva bazénu! To je pro nás z lesa vrchol "cesty do města" - je v sousední vesnici :-)