Za bouře zrozená | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Za bouře zrozená

Zveřejněno 4.9.2019

Muž vybral naší druhé jméno Mia Ronja, a s tím slavným seriálem přidal „za bouře zrozená, první toho jména“, však to i tak bylo tehdá v té Messině. Občas jí řekne, že je matka draků, jak je… jiná, než Eli, než další děti, které potkáváme. Podotýkám, že nepatřím k těm, co osud fiktivní Daenerys Targaryen považují za špatný, co její poslední dílo zkázy šmahem odsuzují :-) To jen tak bokem… 

Když Eli před rokem přišla s klackem, kde na provázku byl ohnutý hřebík, a s kouskem chleba, že jde lovit, všichni jsme se smáli. Mie to bylo líto. Byla moc malá, ale cítila se velkým bojovníkem už tehdy. Eli nachytala spoustu pstruhů a Mia od toho dne říká, že je taky rybolovec a že chce prut s tím točítkem a basta. 

Dostala prut s navijákem a… ulovila svoji první velkou rybu. Nepopsatelná radost. Eli má druhý a soutěží… Pak musela být u jejího zabití a až do odpoledne, kdy ji muž vykuchal, seděla Mia u vědra s vodou, kde ryba „čekala“. Občas jí pohladila, něco jí vyprávěla a moc se těšila, až ji sní. Snědla. Na grilu u jednoho finského jezera, kde malé protivné mušky řádí jako pominuté. Přesto, ač celá poštípaná, vydržela venku s tatínkem a čekala, až rybka s citrónem a máslem provoní okolí. Pořád křičela do celého světa, moje ryba, tohle je moje první ryba, jsem bojovník a lovec!  

Mia je lovec. Ve všem též velký bojovník. Svéráz po jednom z nás :-) Od toho dne si dokonce může říkat slavný rybolovec. Mám z ní radost! 
 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(10.9.2019 11:28:41)

Tyjo, to jsou věci, co se dočítám...!

Horalé, indiáni, cestovatelé, marmeládovníci, spisovatelé, domácí učitelé, sportovci, rybáři, odjezdy a návraty a já nevím na co všechno jsem zapomněl...a najednou se z toho vyloupne zámecká paní. Bomba!

Teda tomu říkám nečekaná překvápka. Musím si znovu najít ve Vaší knížce, co jste mě tam citovala, jestli do popisu té pohádky, o které jsem Vám kdysi psal, pasuje i ten zámek.

Se mě zdá, že pasuje - jak prdel na hrnec!!

Nakonec jsem rád, že mě zkosila rýmička a já si zas na tu Milfajtku vzpomněl. 

Hned je mi líp :-) O moc líp :-)

(10.9.2019 19:26:57)

Ať žije rýmička a protilátky :-) 

(10.9.2019 09:09:41)

Dobrý den.

Jak už dlouho nejste na FB, tak u mě, přiznám se,  trochu zafungovalio " Sejde z očí, sejde z mysli".

Jj, jsem ostuda, ale asi nás takových bude víc, co jsme byli na Vaše časté porce vyprávění servírované přes rychlý FB zvyklí :-)

Jak si tu u počítače krátím čas s antibiotiky (jasněěě, jen rýmička a kašlíček :-) ), vzpomněl jsem si a hned jako první čtení jsem trefil na příběh o zrození príma rybolovkyně. Jako rybář mám z toho Vašeho psaní obrovskou radost a moc jí držím palce, aby jí to vydrželo. Bude u Vás letos na Štedrý večer  i ryba ?

Jdu si počíst dál, ať si doplním Váš příběh za ten uběhlý čas, co jste se šťastně odstěhovali. Jak to tak vidím, budu mít co číst, než doberu ty jedy - hurá  :-)

Ať se Vám daří.

Vladimír

(10.9.2019 09:20:55)

Vítáme Vadimíra a rybáře! Děkuju za čtení a posílám pozdravy! Ryby my máme iks krát týdně :-)  a právě lovíme z mostu na Atlantic Ocean Road :-) 

(5.9.2019 15:30:54)

Máš ty děti fakt povedený, Meruňko. Ale úplně nejvíc se těším na Maxe, až se trochu více vyloupne, kluk jeden, dolomitskými zběsilými živly okořeněný :-)))

(5.9.2019 16:02:26)

Vyloupává se ze co den o kousek, a bude to fakt... minimax kousek :-) Je to děsná zvěř! A my právě v Polar parku v severním Norsku čekáme na start vápravy za medvědy, vlky a losy... Svůj k svému sedá :-) 

(4.9.2019 18:34:03)

Tak to je Něco!!! Paráda! A já pořád co to slyším za kravál... to Mia chytila rybuuuu :-) 

(4.9.2019 19:03:19)

Hele... a nepřestává to opakovat co hodinu alespoň 10x  :-) Zítra jdeme na lososy!