Tokyo Olympic Spirit Marathon | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Tokyo Olympic Spirit Marathon

Zveřejněno 13.8.2020

Také mu říkají Tokyo True Running Spirit. Je to virtuální závod, který nám má připomínat originální Tokijský maraton na přeložených Olympijských hrách. Na výběr závodníkům byly i krátké tratě na 10 a 5 kilometrů. Výzva jako dělo! Přihlašujeme malou atletku s tím, že jedna větší kdysi běžkyně ji bude muset doprovodit :-) Kdo to zvládne lépe? 

Venku se schylovalo k bouřce. Hřmělo krajem a černá oblaka visela nad blízkým rybníkem. Nastavujeme Endomondo v telefonu i E-lišky Suunta a za doprovodu trenéra na kolobrndě startujeme od kapličky směr Orlík! Jsme dokonalá trojka, Eli si běží jen tak, lehce a… furt kecá. Vypráví mi o závodech, kde ten den byla (ano, pětku zkoušíme v den jejího závodu na ústecké umělé superlouži jménem Milada). Prostě dělá, jako že nic. Nebo to nedělá?! Vedle pohekávám já a za námi na koloběžce funí pětapadesátník.  

Trenér nás zásobuje vodou, je přes třicet, z aut na nás zírají vykulení občané a Eli prostě běží. Otočka, 2.5 km, dělá si srandičky. Domluvíme se, že osolíme posledních 200m, že zkusíme sprint. Jsem vyřízená, stehna pálí, jsem zpocená i na pr…, ale nedám to dcerce zadarmo. Spletu se a sprint vyhlásím o pár set metrů dříve. Eli je to lautr jedno a sviští tak rychle, že trenér kameraman na koloběžce nestíhal tempo a… prostě nám Eli utekla! 

No a pak? Dojdeme do vsi a Eli povídá, my tady s taťkou máme ještě vždycky koncovou prémii o pusu, kdo bude první u brány na zámek. Si snad dělá pr… hlesnu a pokusím se rozeběhnout. 

E-li bylo před pár dny sedm. Běh na 5 kilometrů je zatím pro ni zbytečný, ano, tohle byla výjimečná zkouška, která nám ale prozradila, že za rok, za dva už jí nikdo stíhat nebude. Věřím v to, že opravdu nikdo :-)

Od organizátora běhu právě dnes dorazila přepychová medaile a naprosto kouzelné tričko! Nevím, kdo ho objednával, ale ta nejmenší dětská velikost pro dcerku… padne jako na potvoru akorát mojí maličkosti! Děkuju! 

Fotogalerie.
 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(13.8.2020 21:56:23)

Ha, ha, vy jste boží, Vás bych chtěl někde potkat

(13.8.2020 22:08:19)

No, můžete si s námi zaběhat :-) Nebo se stavte na kafe, my jsme tu boží úplně všichni... Dnes byl super boží Max, přetahoval se s našim kocourkem o myš, on ji držel v tlamičce za hlavu (ten kocour teda) a chudáka myš přetrhnul... 

(13.8.2020 22:18:09)

Max je prostě Orso!

(14.8.2020 09:40:58)

Je to zabiják už teď! Právě tu chodí po pokoji v kulichu, Mii šatičkách s volánky a s mečem! 

(14.8.2020 10:11:47)

:-))))