Tak trochu o ničem... a kousek | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Tak trochu o ničem... a kousek

Zveřejněno 5.10.2017

Dnes jsem dokončila korektury k titulu Nebát se přát si, knížce, co vyjde za pár týdnů. Není okolo ní humbuk, jako u prvních dvou, netlačím ji k prodejům rozhovory pro média, neplánuji její předobjednávky k zaslání ze Srní i s podpisem. Dost jsem se s ní nazlobila. Dost jsem se nazlobila i s redaktorem, který na kvalitu knihy dohlíží. Chvilkama jsem to chtěla i zabalit. Bylo to těžký porod. Ale o tom příště. Dnes už to mám za sebou a užila jsme si úžasný oběd s přáteli.

Stefánie (to je naše baristka) maminka žije v Benátkách, včera zaskočila na slavný rybí trh na Rialtu a večer byla už u nás. Přivezla sedm druhů ryb, chobotnice, mořské plody, flák tuňáka, prostě… nádhera. K večeři jsem hodila na pánvičku obří krevety s česnekem, cibulkou, rajčátky a bylinkou. Taky bílé víno jsem tam cmrndla a… E-liška nešla zastavit, kolik toho do sebe cpala, Mia ji zdárně sekundovala a pan P. se modlil. Ostatně, to dělá nějak často v poslední době, když se pustí malé indiánky do jídla. Nejdou pak zastavit. I na fotce, jedné z jeho raritních, je s pohledem upřeným na nudle, a modlící se :-)

Dnes pak vařil na oběd Roberto a já lovila… E-lišku z jezírka, kde normálně plavou jen pstruzi. Dnes tam spadla, jak krmila z břehu pstruhy starým chlebem. Chudáci pstroužkové! Na jednu hodinu byl na stole kotel špaget cozze / vongole. Pozvali jsme také pár Holanďanů, co u nás stanují a pořádně si to užili…
A zítra? Dáváme do trouby zapéct svatojakubské mušle se strouhánkou a parmezánem :-)
 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(7.10.2017 18:06:58)
Dobrý den Blani, čtu tady to Vaše psaní a je mi smutno ... Co dodat a prý, že v dnešní době v naší zemi neexistuje cenzura. Přeji hodně sil :-)
(8.10.2017 07:56:53)
Tak úplně cenzura to snad není, jen nechtějí, abych o některých tématech psala... :-) Chtěl bych někdy být tak trochu bohatá :-) abych mohla tu knížku vydat a distribuovat sama, a pak mít jistotu, že dělám věci blbě nebo ne. No nic, krásnou neděli. U nás mrzne, ale slunce svítí a podzim je v polední štaci... Začíná opadávat modřín. A říká se tu, že ten si nikdy nelehá pod sníh...
(6.10.2017 23:20:18)
Už pár dní mám pocit, že bych si tu třetí knížku měla vzít do ruky a začít číst. Mrzí mě, že v ní nebude všechno, co v ní být mělo :( My, vaše čtenářky, si vás, Blanko, ale čteme na pokračování. Možná by stálo za to vydat rovnou další knížku poskládanou z těch částí, co neprošly. A bez zbytečných korektur. Taková Blanka unplugged :)
(7.10.2017 10:34:26)
Markétko, to je dobrý nápad :-) Možná se najde někdo, kdo to tu čte, a vydá to rovnou v několika překladech :-) Pak mi zakážou vstup i průjezd všemi státy EU - my tu doma máme ceduli, že jsme svobodné území mimo EU. Jsem zvědavá, jak kniha bude vypadat. Redaktor má jistě v mnohém pravdu, ale... jakoby mi někdo říkal, že když píšu, že je na prd něco konkrétního, co tento Systém propaguje, že... nesmím.
(9.10.2017 22:52:40)
Přesně toto mě při čtení napadlo! Aspoň tady, pro nás, věrné čtenáře, po pravdě, jak to od Vás vypadá! Ale na knihu se i tak moc těším!
(6.10.2017 12:03:15)
Blani, vím,že Vy umíte velice výstižně psát a vše pojmenovat jak se patří, věřím,že kdyby byla ponechána kapitola Co ničí svět a nás všechny.., po knize by se jen zaprášilo, a následovalo by několik dotisků, ale...právě,že máme to ale, nakladatel by byl časem odejit, možná v lepším případě, nebo by dopadl jako někteří úspěšní podnikatelé, kteří dnes žijí v lese, bo mají strach o rodinu. Je to boj s větrnými mlýny. I tak se kniha bude líbit. Vy obědváte po italsku, středomořsky, já česko-rakousky, smaž. řízek s brambor. kaší, i když myslím,že jsem někde četla,že i ten pochází z Itálie. Přeji ať chutná na obou stranách.
(6.10.2017 13:25:07)
No však uvidíme, co to s tou knížečkou provede... sama jsem moc a moc zvědavá. Třebas mají pravdu a čtenářky nejsou zvědavé na moje pohledy na všechny ty -ismy, co nás ničí, drtí... No nic. Uvidíme. A dobrou chuť... řízek bych dala s nadšením!
(6.10.2017 09:55:06)
Jak čtu a vidím foto, Blani, indiánky včerejší Eliščin sváteční den pořádně roztočily, i mně tečou sliny, polykám a přemýšlím čím vás s jídlem dohonit. Ryby taky miluju, jenže znáte naše obchody, z Annína si vozím pstroužky. Snad vám dodá sílu to, že se na knihu těšíme moc a moc ....a k tomu média nepotřebujeme, však oni sledují něco jiného než my. Blani hodně sil, posílám vagon energie a doufám,že naše přátelství byť na dálku vás trochu povzbudí. Určitě vše dobře dopadne. Holčičky jsou nádherný, a to je nad vše hmotné i nehmotné, z jejich pohledu sálá tolik pohody, radosti, lásky,která i mne dává sílu a znovu musím říci, díky za to, že jste, že vás máme.
(6.10.2017 11:28:22)
Helenko, děti co ráno pasou kozy. Máme jich pět. Mia chytá toho nejmenšího, je trochu invalida, šel špatně z maminky při porodu, a když ho chytne, lehne si na něj hlavičkou, hladí ho a opakuje stále dokola: ráda, moc, ráda, moc, ráda moc... Tohle jsou pro mě teď hodnoty. Pro tohle brečím, protože jsme donedávna nevěděla, co to štěstí vůbec je. Na knihu se těším, moc. Je tam hodně právě o tom, co a jak prožíváme, myslíme a proč jsme utekli pryč. Ale mělo tam být i o jiných věcech. Závažnějších. Co ničí svět. A nás všechny. Nebude... A víte co, právě jsem dodělala salát z chobotnic, s bramborem. Jedli jsme ho v létě často a už nám chyběl :-) Roberto mastí ty mušle a venku pere sluníčko, ačkoli je jen lehce na nulou. Tohle bych přála všem. Srovnat si hodnoty a podle nich moci žít...
(6.10.2017 08:01:59)
Blani, na knihu s těžkým porodem se opravdu těším, alespoň u mne tím nabírá na hodnotě :-) a svůj okruh čtenářů či čtenářek si najde i bez mediálního humbuku a předobjednávek. A pokud ji budou chtít čtenáři podepsat, najdou si Tě! Moc se mi líbí Vaše společné obědy s personálem a nahodilými návštěvníky kempu :-)) no neznám totiž nikoho, kdo by to tak dělal... To modré azuro mi něco připomíná :-) a při pohledu do Vašich talířů se mi sbíhají sliny :-) dobrou chuť! Eli je dobrý otužilec a myslím, že teď prožívá a zažívá různé druhy zemské přitažlivosti :-)) :-)) Krásný den pod Horu Vám všem!
(6.10.2017 08:27:01)
No, mám takový pocit, že E-li za těmi pstroužky skočila cíleně :-) Vš co, místo u stolu máme pořád, stačí dorazit - to platí pro vás dva :-) No a ke knížce zatím moc nemluvím, protože doteď mi nejde vstřebat, že zásadní témata, co ničí tuhle společnost, nemohu ani pojmenovat :-(