Ta holka je... dílo! | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Ta holka je... dílo!

Zveřejněno 16.11.2021

Šest závodů, šest startů. Innogy Winter Run 2021. Seriál zimních městských běhů napříč republikou. Od ledna do neděle. Ten den byl speciální. Eli nás položila, dostala, zaskočila… prostě si o to řekla! 

Poslední dva závody seriálu organizátor připravil na tento víkend. Sobota v Brně, neděle v Budějovicích. Českých. Tým vyráží na tour. Z Brna přiveze zlato Elišky i Mii, dobré pocity a trenér si říká, že fazónka roste! To ještě netuší, co ho čeká v neděli. 

Sokolský ostrov v jihočeské metropoli, lehce nad nulou a perfektní atmosféra. Dětí nekonečno, jen s Miou na trati 400m startuje 40 kousků. To ji ale nerozhodí a od prvních metrů ten roj divokých včelek vede. A dovede do cíle. Běhá ještě s ročním hendikepem, přesto vítězí s převahou. 

Na start se po pár minutách chystá Eli. Vzpomínáme si, jak naposledy, když tu běžela IWR prvně, vlétla do zatáčky… na ledu uklouzla a letěla. Z dálky byly vidět ve vzduchu mezi všemi těmi zimními čelenkami a kulichy běžících dětí… E-lišky boty. Ano, vstala a s odřeným čumákem dopajdala čtvrtá. Má z těch zatáček respekt. I dnes. V neděli. 

Zvítězila s přehledem, jako v Brně. Náskok v desítkách metrů. Doběhne, ještě nemůže pořádně ani mluvit, doběhne k trenérovi, napije se lehce a… tohle je moment momentů. Tati, já bych moc chtěla, moc prosím bych chtěla ještě jeden závod :-)

Jaký závod, Eli, povídá trenér.  No ten, co teď startuje, právě se děti řadí na start. Poběží dvě kola, 800m, já chci takýýýýý, prosíííím, a nečeká na nic a jde se připravit na startovní čáru. Pořadatel souhlasí, ale jen mimo oficiální hodnocení. Vedle Eli stojí kluci a holky starší o… hodně, o 3-4 roky! Je jich třicet. Eli se nacpe do první řady, působí jako všech ostatních zmenšenina, a jako jedna z mála se směje. Natěšená! 

Po prvním kole slyšíš vůkol údiv a potlesk, možná si někdo i ťuká na čelo, ale malé indiánce to nevadí, letí si tu svoji. Posledních sto metrů do cíle, její druhou pozici se pokusí ohrozit velkým záběrem jiná holčička, dobře běžící a na první pohled silově i stylem vybavená tak, aby E-lišku ohrozila. Jakmile se dostane na úroveň naší Duklistky, ta zabere a nasadí absurdní sprint. Kde se to v ní ještě bere? Druhé místo. Nepozvou ji na stupně vítězů, taková je dohoda, běžela mimo hodnocení, ale o to nešlo. Eli je spokojená. Jen tak se roste, soupeřením se staršími, se silnějšími a rychlejšími. Ačkoli dnes… kdo byl rychlejší a silnější :-)

Eli i Mia startují ve všech šesti závodech. Vyhrají všech šest závodů a ptají se, kdy začne nový ročník. A kam prý se jede závodit zítra?! 

Uběhne několik dnů a v pražském centru Fischer Ski si Eli vyzvedne kompletní výstroj a výzbroj pro nastávající zimní sezonu. Ukrutně děkujeme a moc si nového partnerství vážíme :-)

Jen trouba by si myslel, že se „předčasně úzce specializujeme“ na atletiku, však běžky jsou dalším super sportem, kterým rozvíjíme, zpevňujeme a modelujeme těla i duše našich prcků. Howgh. 

Na fotografii v úvodu je Eli s jejím týmem Sci Nordico Marmolada, s prvním pohárem a rovnou za vydřený titul vicemistra provincie Belluno 2019 (pětiletá) v Cortině d´Ampezzo!

_________________________________________
Jo a pojďte se mrknout na videa i fotky z neděle!   
 


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit