Svět starý miliony let | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Svět starý miliony let

Zveřejněno 17.11.2019

Setkávání s tvory, tajemnými a pocházejícími nejen z hlubin oceánů, ale tím pádem i z hlubin času naší planety, je vždy unikátní. I proto tolik cestujeme, pátráme a objevujeme! I proto jsme v rámci Elišky výuky při naší Polární expedici 2019 navštívili dvě nááádherná oceánská akvária Atlantic See Park a Ocean Blue Planet.

Dnes a pro další hodinu přírodopisu a dějáku, nebylo třeba tisíců kilometrů, ale jen půl hoďky autem, půl hoďky ve frontě na lístky a… pro děti zážitek dokonalý. Moje pocity jsou ale rozporuplné. Ačkoli nás ve frontě osloví pán a věnuje nám (doteď nevím proč) 4 lupeny zdarma a měla bych se tedy držet hesla „darovanému koni na zuby nekoukej, nejde to! 

Možná jsme zmlsaní prostorem a pojetím akvárií venku, snad ten stísněný vstup, absence dejchatelna a nemožnost si přečíst doprovodné popisky u jednotlivých medúzových expozic (celé ve tmě). Mínus též za chuchvalce prachu a špíny se všude povalující… a pak radím: nezaostřovat oko pozorovatele mimo medúzy. Ačkoli jsme byli jedni z prvních návštěvníků po otevření, nepochopila jsem, proč jsou skla jednotlivých akvárií tak strašně špinavá, šmouhatá se smutnými pokusy o nápravu. Ale možná to je drobnost, třebas už uklidili, možná. 

Potvůrky ukázané jsou to však úžasné, vstup něco přes dvě stovky, ale rodiny prý mají „hromadnou slevu“. Určitě stojí za návštěvu, zaujme a to nejen děti.  

Svět medúz v Praze na Pankráci, na střeše OC Arkády, stojí za ty prachy. Otevřeno denně od rána do devíti večer, príma je možnost parkovat pomalu vedle, toalety i bufet k dispozici. Pro děti i jedna miniklouzačka, což bohatě stačí. A Praha má další atrakci. Snad není v Evropě většího meduzária.  

Pojďte se podívat! 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(18.11.2019 01:56:36)

Moc krasne odfoceno, mi zde ,nedaleko od nas,mame take takove akvarium,chystame se tam zavitat jeste jednou, meduzi  jsou krasne,hezke dny

(18.11.2019 07:28:08)

Je to zvláštní tichý svět... pohled miliony let zpět :-) Tak pošlete fotky, až tam opět zavítáte! Mějte pěkný týden!