Slavnostní večeře na zámku | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Slavnostní večeře na zámku

Zveřejněno 23.8.2019

Příští týdny a možná měsíce budeme on the road. Nic zvláštního, jen jsme to moc neplánovali. Ukončení sezony v Malga Ciapela, zabydlování na zámku, příprava expedice, která v neděli startuje, intenzivní práce na knížce a… byly to náročné dny. 

Včera nás ale čekala naše první společná noc na zámku. Celá rodinka pospolu. Dětí šílí z jejich komnaty a princeznovské postele s nebesy, muž šílí z ovládání zabezpečení domu, sám na sebe zapíná poplach a já přemýšlím, kde začít dříve s úklidem. Nejprve však společná večeře a pak expedice. Úklid počká :-)

Ptáte se, co za luxusní pochoutku se podává? Exotické menu? Jídla roztodivných chutí a okouzlujících vůní, ingredience z konce světa a možná i z konců dvou, prostě… gurmánský super zážitek velikosti francouzských odborových organizací nebo… jasně, oni si pozvali do hodovní síně jistojistě mišelínského mága, minimálně! 

Kdo mě zná, ví!

Dnes na talíři nové brambory na loupačku, poctivé máslo a sůl. Pijeme plnotučné mléko. Jsme šťastní.

Vzpomínáme na dětství a našim dětem otevíráme další okno poznání jménem… milovat vlastní dětství


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(25.8.2019 04:42:15)

Blani jen kratce,zdravim,at se expedice vydari,hlavne bezpecne,fotky uzasne a zavistivcum at pukne srdce.My favorite photo, jak Vas manzel objima,tesim se na dalsi clanky,pripadam si ze ctu krasnou knihu na pokracovani . Love you all.

(25.8.2019 08:16:42)

Vlastně máte pravdu, Jíťo, je to kniha na pokračování :-) A to je na životě krásné a  proto nás pořád překvapuje :-) 

Pozdravy americké a ahooooj na neděli! 

(24.8.2019 18:08:43)

Kráááása..... nádhera..... no, to je bomba..... 

Zdravíme zámeckou paní, zámeckého pána, princezny a prince, případné komorné a majordomy....

Dle našeho cítění je to nakročení k faktu říci si ANO. Ta historická budova si o to přímo říká.

To všechno, s čím se zde nám všem přátelům, kamarádům a ostatním otevíráte je přirozeným vyplynutím velmi nároční práce,  mnoha hodin sebeodříkání. Dokázali jste toho mnoho. Kdyby tomu tak nebylo, nejsme tu my , nejsou tu čarodějky a obrovský okruh fandů.

My vám všem moc fandíme a přejeme co nejvíce úspěšných kroků.  Souhlas s dnešním článkem. Jinakost se nechápe.

Vzpomínáme na   všechny Blanko, Pavle, Eli, Mio, Maxíku i Baruško, a to dnes ne jenom tam pod horu , ale dnes i do zámku.

Naďa a Mirek z Vysočiny

(24.8.2019 18:53:45)

Přátelé z Vysočiny, dnešní den nemohl skončit lépe, než vaším psaním! Děkuju! Právě s indiánkama vytrháváme plevel z nádvoří, chystáme pozvánku na říjnovou oslavu - kde nesmíte chybět - a... jsem moc ráda, že to vše, co děláme, má nějaký smysl, odezvu, že to nachází ty, kteří rezonují podobně...  Krásný večer vám oběma posílá celá naše parta, dnes rozdělena mezi Dolomity a Zámek :-)

(23.8.2019 17:49:14)

Můj strejda z Vysočiny říkával bramborám na loupačku koroptvičky střílené motykou,a to už se na zámeckou tabuli docela hodí ! Krásné dny všem princeznám !

(23.8.2019 21:21:10)

Jsem ráda, že stojíte na naším gourmet rozhodnutím :-) Asi to zařadím jako echt rustikální chod na menu domácí restaurace, kterou zde chystáme otevřít :-) 

(23.8.2019 08:51:46)

Milá Blani, brambory na loupačku se v zámecké jídelně vyjímají přímo skvěle, no a chutnají parádně, to jsem si jista. Trochu mi ukápla i slzička při vzpomínce na Dolomity. Vím, že zůstávají i nadále Vaším domovem...ale ten obří zámecký park je určitě krásný! A jste mi/nám o hodně blíže, myšleno topograficky :-)

Chtěla bych Vám popřát lásku i štěstí on the road, krásné zážitky! A říjen se blíží ❤️

pusu Vám všem :-)

 

(23.8.2019 09:03:28)

Dneska po ránu, když koukám na fotky, tak s říkám, že jo, že jako prdel na hrnec ty brambory na loupačku na zámeckém porculánu :-)  Je to divný, ale stačily 3 roky a cítím, že Dolomiti mám v srdci jako domov, asi narozením Maxe, asi tím intenzivním žitím tam a vším, co se tam musí překonávat, ale prostě jo. 

Tady jsem ráda, mám blíže k vám všem a vrátím do Čech,, co tu mělo zůstat. Tak trochu. Máš pravdu, říjen se blíží a už vím, že budeme mít i koncert operní u té příležitosti!!! 

(23.8.2019 08:47:39)

No konečně ...pořád čekám až to sem dáš! První noc na Zámku! Co holky-princezny ?? Ten jejich úžas,ty jejich oči,to muselo být silný. Vím co to udělalo se mnou :-)

 Mám z vás radost !

(23.8.2019 08:59:16)

Příjezd, vstup do haly dole, kouzlo zapnutí fontány, P. jim představil všechny "Ruprechty" na obrazech, pak ta jejich komnata...  čisté šílenství, zvláště, když našly medvědí kůže :-)  Hodinu zkoumání druhého patra... s těmi hodinami, co ste prý s P. učili zajímavým pohybům...  naonec další kouzlo, "zapálení" lamp po celém parku... Co Ti budu povídat, Dolomiti jsou naše doma, ale tady se to taky dá :-)

Šlo se spát v noci, výjimečně, a pak "zrada", můj chlap opustil naše lože a spal... s indiánkama. Sem se poradila, přitáhla sem si do postele jinýho. Malýho, ale o to víc mazlivýho :-)