Pozor: poštovní podvody | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Pozor: poštovní podvody

Zveřejněno 28.1.2021

VAROVÁNÍ: včera ráno jsme odesílali balík z pošty v naší obci. Hodinu po jeho odeslání nás kontaktuje adresát toho balíku. Dorazil mu email, který se tvářil (až na mikrodetaily) jako originál od České pošty…, včetně loga, kontaktů, atd. „Pošta“ požadovala doplacení 50 Kč s tím, že jinak nebude balíček vydán! Email ale zásilku, odesílatele ani adresáta nikterak neidentifikuje. 

Je to podvodný email. Věřím, že někteří naletí, ale stačí se kouknout na odesílací adresu. Ani tragická čeština nenasvědčuje úřednímu dílku, přesto…, možná by někomu tento email hlavu zamotal. Však, jaká náhoda? Nebo cílený útok?   

Podotýkám, že všechny balíčky jdou od nás s uhrazeným poštovným… atd. Adresát naštěstí nelenil, ověřil si stav věci a upozornil i nás. My ještě dnes upozorňujeme… Policii ČR! 

A pro vás všechny, pokud vám podobný email dorazí, ať již ve spojení s naší zásilkou, nebo jakoukoli jinou: VYMAŽTE HO. Neklikat na vložené odkazy, neodpovídat a především, nic neplatit! Na síti je třeba maximální ostražitosti! 
  
 


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit