Mii osmička a Eli v Americe | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Mii osmička a Eli v Americe

Zveřejněno 5.2.2024

Čtvrtého jsme oslavili osmé narozky Bílého Čerta, jak si už pár let říká naše malá Sicilanka Mia Ronja, První toho jména, Za bouře zrozená :-) Naše oslavy nejsou s balónky nafukovacími, není u toho moře lidí a dětská diskoška též… chybí. Máme ustálené rituály z hor i z lesní samoty, a s těmi je nám všem dobře. Jistě, patří k nim i trénink, to se nezapomíná! V den D šla Eli volnou šestku před snídaní a opět volnou trojku, tu už s oslavenkyní Miou, po obědě. 

Děkujeme všem za přání, která přistávala během dne, Káje za princeznovský dáreček, nejbližším za milé telefonáty a… popravdě, Mia měla největší radost z kudličky rybičky, té klasické z minulého století (Mr.Kudličkovi děkujeme za vstřícnost). A z medvědobijky, jakou maj ty nejsprávnější kovbojky! Už máme prostřelený kropáč, hrníček a několik terčů s kachničkou už také vzalo za své. Přes noc je puška u postele. Kovbojka nikdy nespí bez pušky dál, než na dosah ruky… povídala Ronja.  

Mimochodem, momentálně ujíždíme na filmu, který je sice starší než já, ale... je super i dnes a pro děti: Přes velký předěl. Pokud máte rádi přírodu Oregonu, hory, divoké řeky a ještě divočejší šelmy, taky desperáty, indiány a statečná dětská srdce, pak tohle je přesně ta střílečka pro vás! Film patří mezi několik málo exemplářů světové kinematografie, které u nás mají zelenou :-) Tak to byly narozeniny nadějné atletky, která je tak trochu jiná…, která dětem na závodech, na jejich dotazy plné obav na startovní čáře, jako například…“kdo že asi vyhraje“, vždy odpovídá se zničující, dokonalou a tak milou jistotou: přeci já, proto jsem tady.

Vím, dávám sem toho o Eli běhání supermálo, vím, že si naříkáte, že nemáte IG a FB a nemůžete její cestu na olympiádu sledovat, omlouvám se… dnes tedy novinka. E-liška se bude přesně za měsíc účastnit halového mistrovství USA v atletice. Nebude ale startovat za Duklu, ani za Český atletický svaz, nikdo z nich ji nepodpořil ani v náročné a dlouhé přípravě, ani s pokrytím nákladů. To neznamená, že nebude hrdě reprezentovat, že na tribuně nebude česká vlajka, jen… (stejně jako její týmová kamarádka Kája) bude startovat jako řádná členka Národní atletické federace USA. Elišku čeká týden v Kentucky (Louisville) a boj v těchto disciplínách: skok do dálky, 1500m a 3000m. Tak držte prosím palce a kdo budete poblíž, zastavte se na kafe a zafandit přímo v hale :-) Děkujeme! 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(5.2.2024 11:55:34)

Zdravím, je mi smutno, když čtu, že ji v Čechách nikdo nepodpořil. To je bohužel naše taková národní vlastnost, že si svých lidí nevážíme a nebo jim závidíme. Holky jste skvělé, držím Vám všem, ale i klukům samozřejmně, všechny pěsti. PS: To snad ani není možné, jak ty děti stárnou:(

(5.2.2024 21:54:37)

Děkujeme a moc pozdravujeme... všichni :-) Je to bohužel fakt, který nás velmi zaskočil, ale prostě tyto instituce, nejbližší a nejdůležitější, na holek přípravu dokonale kašlou...