Den maminek na 2000 km | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Den maminek na 2000 km

Zveřejněno 12.5.2019

Normální dny u nás nemají šanci. Ne, nehledáme „to jinak“, jen se TO tak samo naskytne :-) První květnový dny povídám indiánkám, holky, zasejc chumelí, co kdybych vás naložila do naší vesmírné lodi třídy „V“ a přesunula časoprostorem na vyhřáté pláže s dokonalým mořem?! Jásot přecházel v řev a ten neutichal notnou dobu, a Baruška dodala, že si jde tedy taky zabalit, bo Španělsko sedne v téhle slotě jako prdel na hrnec. Za dvě hodiny (ještě jsem vyprala a dala večeři) práskáme do koní a hurá směr Francie a stále jižněji. 

Co vám budu povídat, doma mi chumelí jako ďas, kytky jsou po smrti, sazeničky po smrti opakované, skleník se opět zbortil pod návalem sněhu a po sedmi měsících stejného počasí by jeden už kousek jara rád přivítal. Sakra! My tedy, ehm, rovnou… malý léto, prosím, prosím! 

Byla to super paráda, to určitě věříte, něco je poznat z fotek, ale já se chci pozastavit nad posledním dnem. Dnešním dnem. Jen nad ním. Začal včera ve 21h a skončil dnes ve 21h. Den maminek :-)

Včera po deseti dnech nakládám partu zpět do vesmírné lodi, že poletíme domů. Holky předtím nahaté lítají po pláži, pěkně to peče, Baruška svítí všemi odstíny červené a růžové, muž likviduje poslední víno a slavné místní minisalámky (nic z toho samozřejmě nesmí) a hurá dom! 

Vyjíždíme, po 1300 km dojedeme v době oběda do Dolomit. Tragédie, sněhová vánice, o 27 stupňů nižší teplota, půl metru sněhu na pasech a okolo jezera Fedaia jsme se protáhli s obrovským štěstím. Nebylo to příjemné. Nebyla vidět silnice, nikde ani noha a já už viděla lavinu, jak… 

Jen o pár set metrů níž ve svodidlech německá obytná dodávka v nápisem „Beachtime“ a uvnitř dva zničení staříci. 

Auto v závěji a babička se snaží deštníkem (!!!) vyhrabat ze šlamastiky. Vichr, že nevidíš na krok, těžký sníh stále padá a tak ten můj dojede pro lopaty a s kamarádem jdou a auto vysvobodí. Podotýkám, že muž nemůže normálně chodit, nedostane se do bot, nemá ponožky, ani bundu… a vůbec, je to „kus“!

Nakonec vše dobře dopadlo, bíčtajmové pokračovali k moři, já doma mého sněhuláka rozmrazila, převlékla, opět naložila do auta a opět vyrazila směr Mordor (stoupání na Fedaiu). Projedeme, pak projedeme i Passo Sella se závějemi po střechu a… po dalších 700 km dorazíme ve 21h do Prahy. Oči jako lampičky, pan P. povídá z cesty a Max se tomu všemu chechtá! 

Kdo nevěří, ať se chytne za nos. Nekecám. Barcelona, Dolomity, záchranná akcička, Praha. Z léta přes zimu do Matičky stověžaté.
Indiánky jsme nechali pod Marmoládou v závějích a nás čekají 2 dny úřadů a dalších libůstek. 

Matka jako vyšitá, povídá můj chlapík s malým chlapčíkem v náručí a pajdá hotelem na pokoj. No však, mám přeci právě matek svátek :-)

Ještě ty fotky!


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(13.5.2019 13:58:00)

To je jako super toto! Víš ale,že z nás ostatních,normálních lidí , děláš naprostý a úplný ... prostě nic :-) :-)

Když si tohle někdo přečte, dostane takový deprese ,že  se půjde zabít!! Vždyť ty si vůbec nikdy nestěžuješ!!! Lítaš si nějakejma raketama "V"...Co to jako máš  za život ??!! 

Si báječná ,Meruňko a moc ti to všechno přeju ...i ty závěje :-) ...přeju ti být Mámou!! A dobře ti tak :-),že si tenkrát potkala toho blázna P. ,že v tobě probudil všechnu tu tvoji atomovou energii a můžeš inspirovat ostatní, třeba mě ... 

Pusu všem !!

(13.5.2019 19:04:53)

Jako hele sešlo se to, děs a hrůza, tohle prostě nevymyslíš :-) Ale stěžuju si i nadávám taky, ale jenom panu P., to jsem ostrá, rozhodná a spřádám mstu :-) On na to vždy říká jediný, že si akumuluju nasranost na lidi, co nám dělají zlo, škodí a vůbec, jsou zbytečný, a pak jim to všem povím… ale jen skrze pana P. Jinak nikdy nikomu nic. Takže jsem normálně stěžovací holka, jako jo.

Moc se mi líbí, že mi přeješ to být mámou :-), to je fakt jedinečný, zázračný a já kdybych měla aspoň jen třicet, rodila bych klidně dál, jako babičky, pořádnou partu! Ale kdo ví, třeba se ještě něco poštěstí :-) Pozdravy a pusu na sever! P. mává do Sudet a dodává: prý nějakou nordickou performanci: Frieden und Sonne im Norden ist sie nie zu sehen... 

Posílám Ti kus energie, ráno se jedu mrknout na jeden jihočeskej statek, barokní skvost, bo pan P. měl narozky a já nějak neměla v tu chvilku dárek, tak prostě... dodatečně :-)

(13.5.2019 22:17:59)

Jo ták ,panáček měl narozky...přejeme dodatečně Alles gute und herzliche grüßen! Á ještě se mi chtělo napsat ,když tak šprechtíme... kleine aber sexy :-) ale P. je tak nějak naopak :-):-)  

(14.5.2019 00:07:29)

Hele, na férovku, dnes se za nim otočili... 3 pánové, jeden mu kynul ze zastávky a dva vyloženě hodili palec hore... Tak nevím, co si o tom myslet. že kouká on za babama, to je asi normální, holky už pomalu na jeho adresu přestávaj říkat to K.aberS., a najednou je tu novej fenomén :-) Budu žárlit. Nebo ho oholím, protože pánové čučej na ty fousy :-( a někteří se nestydí ho i oslovit :-(   

Dobrou a drž nám palce, zítra letíme zpět nach Mordor! Počasí nám tam hlásí... celý týden sněžení :-( :-( 

(14.5.2019 09:39:07)

Ještě, že ho za ně(j) ti chlápci netahaj :-) je fakt ,že takovej exemplář se jen tak nevidí :-) Mám ho rád ! Řekni mu to !! 

A s tím sněhem u vás ... přeju vám ho ,no :-)❤

(15.5.2019 09:08:21)

Řekla. 
Chápe to :-) :-) :-) odpověděl :-) 

Sněží i dneska. 3 pod nulou. Kurevský jaro :-)