Velká cena Jilemnice, start zimní sezony | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Velká cena Jilemnice, start zimní sezony

Zveřejněno 21.12.2019

Tohle bylo naprosto šílený, všechno na poslední chvíli, všechno jinak, všechno vzhůru nohama! Malá bojovnice to musela zachránit… sama! Deset minut po probuzení. Že to není možný? Co to povídám?  Včera byl na Zalužanském zámku ultranádherný koncert, ale o tom příště. Proto Eli nemohla odjet s taťkou na běžkařské Mistrovství Veneta do Dolomit. Loni byla na bedně a měla obhajovat. Dalekou cestu bylo třeba vyměnit za kratší, nestihlo by se to, chuť závodit ale zůstala. 

Po dohodě s organizátory VC Jilemnice, moc ochotní a pomohli (nejezdíme za český klub a neměl nás kdo registrovat), jedeme do Krkonoš!

Muž byl včera dost utahaný, vyjeli po koncertě a na sever dorazili až po půlnoci. K tomu se ozvala jeho nemoc. Spí se v našem supermikrokaravanu. Prášky na bolest, vyčerpání a klid… a tatínek se probudil na devátou ráno! Eli se nenechala zahanbit a spala též. Start měla v 9:31h. Startovní číslo se má vyzvedávat 60 minut před startem a pak hodinu rozcvičovat a připravovat lyže. 

Z vyprávění znám, jaký to byl „let na měsíc“, včetně zásadního zvažování bez rozuzlení, zda stihnout vyzvednutí čísla, zajít na toaletu nebo alespoň kapánek posnídat, nebo se třeba prostě obléct. 

Následovalo opuštění základny, běh zabahněnou sjezdovkou (v noci dost pršelo) na start půl kilometru daleko… a on the road navlékání se do závodního. Číslo vyzvedáváme akorát tak, že si ho stihneme obléct, nacvaknout běžky a… hybaj před startovní box. Čurat půjdeme po závodech a rozcvičíme se… zítra :-)

Trať zmrzlá, namazat běžky se NESTÍHÁ, jen v běhu loknout ovocného pyré a z rozhlasu už vyvolávají tu malou Italku, a zkoušejí to i anglicky, než se ještě ospalá objeví.

Konkurentky jsou jen z krkonošských běžkařských týmů, malé „profesionálky“ tréninkem, výbavou i spoustou log sponzorů na kombinézách. E-liška se ptá ještě jednou na snídani. Vtom zazní odpočítávání a start. 

Ledovým stoupáním nahoru a pak bleskový sjezd zmrzlou stopou, ostré zatáčky a následuje dlouhé další stoupání, snad 200m, a cílová rovinka. Trať šestiletek měla náročných 500 metrů. Start intervalový. 

Úleva v cíli, jdeme se najíst. Tatíííí, sem si zapomněla v tom letu spoďárky… 

Na hory padá mlha. Sněhu je málo. Vyhlášení vítězů. První závod sezony, bez jakékoli přípravy a namazání lyží, zvládá Eli na neuvěřitelném třetím místě! 

Později přijde za E-liškou vítězná Julie Agnes Polonská ze Spartaku Vrchlabí, má nádherné zlatozrzavé dlouhé vlásky, prý jako Princezna, nebo Popelka, nechá se slyšet Eli, chvilku na sebe koukají a pak Julka prohodí: hm, sme obě dobrý, máme stejný závodní boty :-)

Taťka zapomněl v autě kameru, bundu, kapesníky, E-lišky boty na přezutí, kulicha i… prostě není každý den posvícení, jak říká Baruš. Fotky jsou tady


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(22.12.2019 18:24:14)

Ta holka je ale ďábel. Celá maminka:)

Hlavně všem zdraví a rodinnou pohodu. Zbytek je jen nadstavba.
Zdravím ze šedivé Prahy. Luxová I:

(22.12.2019 19:31:43)

Šedivo vládne zemi :-( ach jo, to jsou Vánoce :-( Moře pozdravů od všech ďáblíků u nás doma i venku a pěkný začátek... zimního času... 

(22.12.2019 04:08:39)

Gratulace ode mne.....krasna sikulka....Hezke vanoce vsem a hodne moc zdravicka do Noveho roku 

(22.12.2019 09:11:01)

Děkujeme a do dálky přejeme krásnou adventní neděli a  klid u Štedrovečerního stolu :-) A nejen tam! 

(22.12.2019 00:14:33)

No comment! 

Snad jen ...PARÁDA !

(22.12.2019 09:09:33)

No, divím se sama, jak to dopadlo, ale je to bojovnice :-)