Trh, závody a setkání s princem | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Trh, závody a setkání s princem

Zveřejněno 14.6.2021

Měsíce přesvědčování, nakonec impulzivní rozhodnutí a bylo to POPRVÉ V ŽIVOTĚ.  V sobotu dvanáctého jsme jeli do Dolomit na Elišky závody - aby toho ale nebylo málo, tak… si Eli dopoledne cestou zaběhne na Letné jeden závod navíc, a já mezitím stihnu trhy v Třeboni. Nebudu nakupovat, ale prodávat! Jasně, zasejc jako trhovkyně.  

Měla to být HOLČIČÍ PREMIÉRA, prostě TRHOVKYNĚ mamka s Miou. Po tolika letech já, dcerka poprvé, a že se přidá Baruška... Stará parta! Druhá část naší party zatím v Praze poběží Run for Help, a navečer vyrazíme společně do Itálie.  

To byl plán. 

Mia začala haprovat, Max se přidal, plné nosy, pálivý krček. Nemohou ani na trh, ani do Dolomit, ani běžet závody v Praze. Co s tím? 

Jak byl den hektický, tak se povedl. Report spojím do jednoho, však to byla téměř ucelená akce ve 24 hodinách. Muž na šestou naveze vše na trh, připraví stánek, začne prodávat, dopo se vyměníme, on letí s dětmi do hlavního města, kde prckové jen fandí a nejstarší si zaběhne pěkně rychlý závod, potká prince Čenského, spolu se fotí, pak si od něj převezme zlatou medaili a… začne si také stěžovat na krk a nos. Závod Run for Help byl super, nádherná atmosféra, jen děti naše už jen smutně koukají.

Poděkování patří opět i fanouškům podél trati, těm, co přišli Eli zamávat i těm, co ji poznali čirou náááhodou okolo jdouce :-) Pusu oklikou Popelce, té první :-) 

Odpoledne dorazí běžci na Třeboň, sbalíme trh, prcky s Baruš vysadíme doma, zabalíme auto do Dolomit a tradáááá. Máme C19 testy na vstupy do Rakouska i Itálie, registraci dPLF pro italskou hraniční kontrolu, že se jako vracíme domů z výletu do Čech. To by mělo klapnout. Jaké překvapení! Nikdo po nás nic nikde nechtěl a po třetí ráno jsme ve Val di Zoldo, kousek od našeho domova v Malga Ciapela, a usínáme. Eli se necítí ve své kůži, něco leze i na ni.

Díky pomoci a podpoře od společnosti TUkas, máme pro tuto akci k dispozici úplně nový Transporter mikrobus – takže menší ložnici na kolech. Dobrý pomocník, spolehlivý sluha a navíc fešák. Sladěno. Paráda. Velmi děkujeme! 

A trh, ptáte se? Bezvýhradně dokonalý. Roky jsem na žádném nebyla - ani koneckonců netušila, jaká bude odezva a reakce návštěvníků. Budeme makat, jako kdysi, nebo se budeme na místě hodiny nudit?

Dopadlo to úplně obráceně. Nebyl čas na odpočinek, na oběd, jen na vás. Prodalo se prakticky vše, byli jste exkluzivní, potkala jsem tolik starých dobrých přátel, tolik lidí, co nás pořád znají…, tolik jsem byla večer z toho všeho šťastná…  Moc děkuji všem a budu se těšit na příště! 

Z trhu fotky nemám, ale s princem ano, tak prosím TUDY.
 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(15.6.2021 11:16:41)

To je krása, hlavně ať jste fit, Třeboň je moje srdeční záležitost, nevím ani proč, asi jsem v Třeboni žila v minulém životě (chacha). Bohužel, např. loni to byla hlava na hlavě, toho využili obchodníci a moc nechybělo, tak měli oběd na hlavě.

V Praze je to nemluche to samé, jahody prodávají nekřesťansky drahé 120 kč za kilo, jasně nejdou jim na odbyt hlavně natrhané košíky po 300 kč.

Ale vrátím se k Elince, moc budu vzpomínat a fandit. Snad budete mít v Dolomitech dobře.

Pozdrav celé partě!

(15.6.2021 11:36:51)

My Třeboní "omylem" projeli po letech, co jsme přes ní jezdili z Pohoří na Šumavě do Prahy. A koukala jsem, jak krásné náměstí a zámecká areál. No a holky, že pojedeme na trh taky, zrovínka tam totiž byl. No, Helenko, jahody tu nemaj, ale trh byl super! Děkuje Eli za podporu a posílá pusu, moc se těší zase na setkání!