SAE hostí EXPO 2020, najdete nás tam :-) | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

SAE hostí EXPO 2020, najdete nás tam :-)

Zveřejněno 13.3.2019

S neskonalou radostí a pýchou musím zopakovat, že mi bylo ctí reprezentovat Českou republiku na Všeobecné světové výstavě EXPO 2015 v Miláně. Je to pro mne totéž, jako kdybych ve sportu, který dělám, dostala šanci vyrazit na olympijské hry. Absolutní bomba! Všechny moje ceny, které jsme za roky společně prošlé s mých mužem a naším projektem přinesli domů, odpovídaly na mnohé moje dotazy, ale jen částečně. Ale EXPO mi bylo a bude potvrzením nezpochybnitelným.  

Na Expu v Miláně měla Eli 2 roky a v průběhu jsem otěhotněla. Moje cesta za úspěchy, dalekým světem i za knihami… byla doprovázená dětmi, v průběhu jsme je tvořili a já je rodila, jak se to zrovínka naskytlo a přihodilo. Děti nám byly a jsou partnery i parťáky, a tak by nebylo divu, kdyby ta další holčička, kterou si můj muž vysnil, přišla na řadu právě na… první Všeobecné výstavě EXPO, která se uskuteční v roce 2020 a 2021 v Dubaji, na první světové výstavě pořádané v regionu Středního východu, jižní Asie a severní Afriky. Tady se bude utvářet budoucnost. Tak si možná stvoříme i tu naší :-)

Ano, chtěla jsem vám povědět, že budou hrdou reprezentantkou nejen České republiky, ale všech drobných živnostníků, všech snílků a rukodělných dříčů na podiích „zlatem zalité Dubaje“, pod horkým nebem největšího města Spojených arabských emirátů. Půjdu tam povědět světu, že i ze samoty v Novohradských horách, kde nebylo těžké potkat vlka, ale nemožné potkat signál mobilu, a s „dětmi na krku“, se dá dojít na střechu světa. 

Nějakou dobu jsme pilovali smlouvu a nyní, po jejím podpisu, kdy jsem si z Mnichova odskočila do Prahy cestou do Dolomit, mohu… přiznat barvu. Smlouva je v registru a já… šťastná. 

Spojené arabské emiráty, stát složený ze sedmi samostatných emirátů a 200 různých národností, si zvolily pro světovou výstavu téma „Spojení myšlenek, vytváření budoucnosti“. Budeme u toho, budeme vytvářet budoucnost a spojíme naše myšlenky v jednu :-), však víte! 

Co nás čeká? Věřím, že něco neopakovatelného… jak co do krásy, tak co do technického zázemí a přípravy. Určitě se nesetkáme s tím, že parkoviště a chodníky budou dokončované až poslední dny akce, jako se to stalo v Miláně :-) Jsem si jistá, že EXPO v Dubaji bude plně odpovídat tomu, jak a čím organizátor přiklepnutí hostitelství oslavil: počínaje nádherným ohňostrojem z nejvyšší budovy světa - Burj Khalify, po zahájení stavby nové nejvyšší budovy na světě jménem „Burj 2020“, která by se měla dotknout nebe. Jsem si též jistá, že to nebude to jediné, co plánovaných 25 milionů návštěvníků na ploše přibližně 4 x 2 kilometry položí na záda, však se jedná o jednu ze třech největších globálních akcí na světě, spolu Mistrovstvím světa ve fotbale a Olympijskými hrami.

EXPO otevře své brány 20. října 2020 a posledního návštěvníka přijme 10. dubna 2021. 
Blanka a její parta! 
……………………………
Na fotografiích je prezentační desk EXPO Dubai na ITB Berlín, kde jsme minulý týden vystavovali. 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(16.3.2019 12:29:04)

Jsme nesmírně pyšní na tu holku z lesa a jsme nesmírně pyšní na to , že jí osobně známe. 

Dobrý den paní Blanko,

Fakt, úžas nad tím, že se v dohledné době bude prezentovat um českých rukou na tak prestižní akci, jako je Expo. Boží. Kdysi jsme četli o baťovácích, kteří šířili slávu českých bot do celého světa. A to je dnes pokračování, jenom výrobkem je marmeláda. O to je to úžasnější. Prorazit v oboru potravin do světa? Však se přece říká o Češích , že si poradí ve všem. 

Neustále sledujeme, jak se daří Vám a rodině tam pod Horou. Věříme, že je vše v pořádku, i když práce je stále hodně. Tady na Vysočině se pomalu probouzí jaro, zrovna tak jako u vás. Zima letos sem přinesla dosti sněhu a všichni si užili. Těšíme se i na sluníčko. Vše kolem, poté vypadá radostněji.

Zdravíme všechny pod Horou, pana P, Eli, Miu, Maxíka a samozřejmě i Barušku.

Naďa a Mirek z Vysočiny 

 

(16.3.2019 13:23:27)

Ahoj kamarádi!!! Moc ráda jsem, že jste tu a se mnou, s námi! Moc vás zdravíme, dnes u nás nádherné sluníčko, to ostatně skorem furt, teplo, holky venku s Franzem, co se stará o kemp, pomáhají s pracemi a bundy ani nepotřebují. Sníh taje, ale je ho ještě hromada... a v týdnu sněžilo. 

A k Expu - už při prvním jsem si říkala, že to by mohl být jeden z cílů. A pak klidně konec. Uběhne pět let a vstoupím do stejné řeky. Sama tomu ještě nevěřím. Vím jen jedno, nikdy bych to nedokázala bez lidí okolo. Bez mojí rodiny, Barušky a bez fanoušků, co jsou mi rodinou širší a motorem. Pořád mám komu a za co děkovat :-) I vám, Naďo a Mirku! 

(15.3.2019 03:19:09)

Velká gratulace, sny se plní a to je super, však zaslouženě!

Ať se daří i dál, ať se další sny promění v nové projekty a my  budeme dál fandit a těšit se z vašich dalších úspěchů, těšit se na nové knihy a s láskou vzpomínat na tu naši holku z lesa.

(15.3.2019 07:49:57)

Pořád to bude holka z lesa, Helenko, a v lese jsme i nadále a neopustíme ho :-) Fyzicky, ani symbolicky. Jen je milé, pokud použiju tohle slaboučké slovíčko, že lze TO z lesa za splněný sen považovat a že mohu ukázat opět a znovu dalším holkám, že má smysl za svým clem jít. Celý ten příběh z lesa přivedl k marmeládování, ke starání se sama o sebe  a k úspěchům mnoho žen, desítky a desítky, a většiny z nich si za to moc vážím a přeju jim to. A tím je splněno :-)

 

(15.3.2019 02:47:57)

Moc a moc gratuluji a prosim si pospeste s tim obchudkem,v Praze budeme koncem Cervna a rada bych si koupila nejen marmeladu ale hlavme ten vas pectin.Ten z Podebrad mi vydrzel temer na vsechny me marmelady...a nyni vim,jaky je to rozdil od tech chemickych z obchodu.

(15.3.2019 07:36:17)

Děkuju a s ochudkem se bduu snazit... jen najit ten spravny s majitelem, co vi o cem je rec :-) 

(14.3.2019 21:05:06)

Gratuluju, zase :-) Fakt paráda , suprpecka!

(14.3.2019 21:18:46)

Děkuju :-) Superpecko! 

(14.3.2019 10:40:49)

To je skvělý nápad!!!

(14.3.2019 10:43:44)

No, měla jsem ho zrealizovat, jak někde psali novináři, už do konce loňského roku, ale uragán tady a porod to nějak... posunuly :-)  Teď už jen hledám dobré místo, komu marmelády svěřit, o návratu na český trh je rozhodnuto... 

(14.3.2019 10:32:24)

Blaní je vidět, že zlaté české ruce, píle a chuť něco dokázat se ve světě stále neztratí. Moc gratuluji, jen škoda, že se za Vámi nedostanu. Nebylo by něco blíž??? Na závistivce nedejte, bohužel je to český národní sport. Zdravím všechny pod Horou. Luxová I.

 

(14.3.2019 10:34:47)

Ivanko, děkuju :-)  Já na závistivce už docela kašlu, jen vždy koukám, jak se vyrojí s každým plusem, který jeden ukáže... 

A co se týče něčeho blíž :-), mám v plánu najít místo, kde v Čr budeme prodávat. Asi sem dám vývu na nějaké pěkný obchůdek v Praze, který marmošky do do nabídky :-) 

(13.3.2019 18:15:05)

Blani, obrovská gratulace! Jsem na Tebe pyšná! Na zpostředkování zážitků obrazem i písmem se těším už v tuto chvíli. A jak tak čtu, fotbalová jedenáctka opravdu bude :-) :-)) :-))) mnoho pozdravů Vám všem pod Horu a štípanou k tomu ❤️

(13.3.2019 18:42:01)

Děkuju, Janičko, je to pro nás nepopsatelná věc... vlastně všechno to okolo :-)  Teď uvidíme, jak se projeví závist některých poslávětoužících smutných marmeládovnic, zda budou škodit jako před Milánem a jindy, taky na další projevy malosti...  No ale si k tomu představ, že letos by mi měla vyjít další knížka :-) :-)  Když už, tak už :-) 

(13.3.2019 19:52:14)

Na projevy malosti je český národ opravdu specialista...máš však svoji velkou rodinu pokrevní a nemalou fanouškovskou. Obě budou za Tebou vždy stát! Novou knížku si v srdci zase uložím, těšing jak cyp :-))

(13.3.2019 20:07:02)

Těšing jako cyp  :-) 
Mám tě ráda! 

(13.3.2019 10:14:51)

Ahoj Blani,

taky píšete s velkým nasazením a radostí a tak se Vám popletly roky. To je ale úplně jedno a nepodstatné. Velká gratulace a vím jistě, že Vaše repre bude senzační a svět z toho na zadku. H

(13.3.2019 12:12:10)

Vidím to stejně :-) jednen termín popletený na obsahu snad moc nemění :-) Ale děkuju a krásný den!