MOV zakázal hesla na podporu rasistů a teroristů | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

MOV zakázal hesla na podporu rasistů a teroristů

Zveřejněno 11.5.2021

„Po vydání prohlášení Mezinárodního olympijského výboru, které připomíná, že je i nadále zakázáno sportovcům na pódiích, stadionech a během medailových ceremoniálů předvádění jakýchkoli politických gest, včetně poklekávání či zvedání pěsti na podporu rasové rovnosti, je nyní zakázán i projev podpory hnutí BLM na oblečení.“

Text z médií byl o něco delší, ale zásadní je tato část. Tu přebírám a modlím se, aby alespoň jim ten zdravý rozum vydržel! My se na OH jako rodina ukrutně těšíme, máme v plánu jejich sledování a velké fandění, však za pár let si to samé budeme přát od vás pro naši malou olympioničku, ale… 

Ale kdyby na stupních vítězů měli poskakovat aktivističtí sportovci a političtí maskoti, na protesty různé si lehat, klekat nebo čert ví co ještě…,  a popisovat se hesly proti tomu či za tamto?! NE, to bych děti raději vyhnala do lesa, než jim dovolit se dívat! 

Stačí vidět tu šaškárnu na fotbalových stadionech, umolousané politické projevy a smutný aktivismus na palubovkách, bohužel také aktivistické přešlapy některých našich reprezentantů, či kam až zašla společnost NIKE například. Ještě tím vším špinit Olympiádu!


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(12.5.2021 09:08:41)

Jsem za to rád. Na Olympiádu se vždycky těším. 

(12.5.2021 09:19:26)

Beru to tak, ať si v soukromí každý propaguje svoje představy o světě, ale v momentě, kdy reprezentuje zemi, například, nebo oddíl, to je jedno, vzdává čest jednomu, nebo druhému. Bez vedlejších úmyslů i keců. Nejhorší je, že už tenhle aktivismus podstrkují i dětem! 

(12.5.2021 09:33:41)

Všeobecně sport už není o sportu samotném jako to bylo kdysi za nás, když jsme sportovali my. Dříve to bylo úplně "pure"... každýho zajímali jen výsledky,časy, člověk se bil za to,aby mohl reprezentovat na jakýkoliv úrovni. Teď?? Však víš :-( ...bullshit. 

(12.5.2021 10:16:35)

v pondělí na tréninku jedna česká úspěšná atletka, dnes již maminka povídá panu P., ta vaše holka má odraz, paráda, ať je příslibem nových českých úspěchů... a pak si povídali o mistorvství světa ve štafetách z minulého týdne. Naši tam totálně, ostudně, tragicky a příšerně pohořeli. Podělali vše, co šlo. Ne tím, že by byli "jen" pomalejší, než všichni ostatní, ale chybama, které kdybys dělal ty v práci, letíš. Nikdo se k tomu nepostavil čelem, všichni se plácají po ramenou, trenéři a svaz jednou dál ve stejném režimu... nulová odpovědnost. Reprezentace, za kterou se lze i stydět. Ale nechají se slyšet, že to nebyla marná zkušenost a že nebyly optimální podmínky. Bingo. To je dnešní atletická repre. Ale nejeden, včetně trenérů jejich, se prsí se svými aktivistickými posty a kecy! Ach jo.