Marmeládové mistrovství | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Marmeládové mistrovství

Zveřejněno 17.12.2020

Před sedmi lety jsem posílala první naši marmeládu do Dalemainu na soutěž soutěží. Změnila nám svět i život. Pak se mnozí z vás přidali, zavařovali, zkoušeli štěstí, rozjeli podnikání. Někomu se zadařilo, jinému ne. Říká se, že dvakrát do stejné řeky nelze vstoupit, to samé platí, pokud k té řece s odstupem roku, dvou či více, přijdou lidé různí. Nikdy už to nebude ta stejná voda... Platí to na 1000%. Poznal to nejeden soutěžící. Přesto se co rok další a další zkouší prosadit, uspět. A to je dobře! 

Dalemainští právě rozjeli další ročník. Můžete se hlásit :-) a já vám budu držet palce. Sice to bude ročník virtuální, ale nic to nemění na skutečnosti, že vaše marmelády budou reálné a budou soutěžit s tisícovkami vzorků z celého světa. Dnes mi psala Jane, majitelka soutěže, že prý už se balí první marmelády v Thajsku, v Austrálii nebo v Zambii. Ta nedočkavost! A jak jste na tom vy?  

Ať to nenecháte na poslední chvilku, jako my kdysi, když jsme týden před limitem odjeli na Sicílii pro citrony a balíček královská pošta doručila na místo soutěže poslední den před uzávěrkou! Držím palce! 

Ano, ještě jedno malé… VELKÉ překvapení. Dostali jsme nabídku, aby soutěž příští rok zavítala do Čech. Na Zalužanský zámek :-)


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(18.12.2020 19:37:13)

Chci bejt v porotě! Díky. 

(18.12.2020 19:50:49)

Vzpomínám si na porotu Chutná hezky Jihočesky... 20 chlapů, jeden tlustější, než druhej. 18 z nich by nerozeznalo tlačenku od sekaný, hlavně, že potřebovali každý svoji skleničku na posouzení! Nejdražší a nejlegračnější porota. Půlka z nich před akcí venku hulila, pak začali paštikama, koláčema, uzeným, medem, nakládanýma čert ví čím a pomalu postupovali k marmeládám... Mezitiím pivko a cígo, aby to zvládli! Ocenění jako futra, mám, ho ráda, ačkoli mi ho ukradli :-) Ale porota příšerná! Takže, porotu bude tvořit jen umělá inteligence :-))))) bezpohlavní a prosta citů i soucitů :-))))

(18.12.2020 16:59:09)

To by bylo stylové, mistrovství světa u mistrně světa, zdravím  na zámek 

(18.12.2020 17:02:20)

Bylo by to trochu menší mistrovství :-), ale věřím, že parádní. Uvidíme... :-) 

(18.12.2020 11:48:31)

Tak to bude super, přeji, aby vše klaplo na stopro.

Blani, myslím, že pro mnohé z nás je to také výzva!

Moře pozdravů všem na zámek :-))))))

 

 

(18.12.2020 12:04:35)

Je to jistě výzva a byl by to sen, uvidíme :-) Zatím přeju vše nej v posledním předvánočním týdnu a posílám moře pozdravů v totálního království... mlhy.