Český Bestseller 2014 - nominace | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Český Bestseller 2014 - nominace

Zveřejněno 14.2.2015

Přišla mi pozvánka na slavnostní večer.

P.O.V. vyšel dva týdny před koncem roku 2014. Někdo a nějak ho nominoval do ankety Český Bestseller 2014. Prý jeho vlastní prodeje.

K tomu, aby mohl P.O.V. soupeřit s ostatními tituly, mu v nominačním roce chybělo cca 350 dnů… prodeje. Chápete, jiní autoři měli 365 dní k tomu, aby prodali své knihy a bodovali, někteří méně, jasně, ale kdopak vstupoval do soutěže na jejím konci?!

Přišla pozvánka na slavnostní večer u příležitosti vyhlášení nejprodávanějších knih v zemi, a tak jsem nelenila, a jako správný skeptik organizátorům odepsala, zda si ze mě dělají prču, při pohledu na datum vydání mého recepisného cestopisu… A oni, že prý si srandičky nedělají a že mám dorazit. No pane…

Moje soutěžní kategorie? Cestopis? Naučná? Kuchařky? Kdepak, ačkoli mě do těchto kategorií řadí jinde, zde prý budu bojovat na úplně jiném kolbišti a s jinými kádry! Biografie. Moji soupeři: Případ Pavlína hltají mladé modelky a nejen ty, Řepkovo Neuhýbám všichni ultras a jistě i soft fanoušci, Tvrdohlavý muž Bernard je modlou mnoha svérázných podnikatelů a i já ho četla, a poslední ze soupeřů je kanón extra silná třída, životopis Havla od Žantovského.  Setkala jsem se v Londýně a prakticky před rokem s panem velvyslancem Žantovským, kecali jsme o všem možném, jen o tom, že oba dva píšeme knihu, nepadlo ani slovo. Kdo mohl tušit, že spolu budeme po roce soupeřit o Český Bestseller :-)

Držím všem palce, ať vyhraje ten, kdo se nejvíce zapsal do snů svých čtenářů…

A jen pro zajímavost, bo všichni ujíždíme na kuchařkách (tištěných myslím), kdo je navržený v této kategorii: Káťa a Linda, co vaří podle Herbáře, Snadně-rychlý Vaněk, Eva ze Svatojánu, rozpálený šéf Zdeněk a ze stejného nakladatelství ještě levně(ne)chutný novácký projekt „H“.

Tak, a teď vyčkáme hodinu pravdy v půli května…


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit