Šumaváci Přemysla Čecha, a helikoptérou za srdcem | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Šumaváci Přemysla Čecha, a helikoptérou za srdcem

Zveřejněno před 7 lety

Měla jsem být na Kašperku na křtu krásné knihy, a dík absenci personálu tady u nás jsem musela cestu zrušit – měla jsem být také vysoko v Údolí Ombretty na křtu nádherného Srdce Dolomit a… díky helikoptéře jsem zvládla alespoň to :-) Sice měla zpoždění, ale za tu nádheru letu podél Královny Dolomit, za možnost být u toho, to stálo!

O Srdci Dolomit (na tomto projektu jsme se intenzivně podíleli), vám budu vyprávět příště, dnes bych se chtěla zastavit u knížky Šumaváci a trochu si přihřát polívčičku :-) Mám ji stále v srdci, mojí Šumavu, a vše začalo právě tam, snad i proto mám tu čest být součástí:  

„Kniha Šumaváci autora Přemysla Čecha je volným pokračováním úspěšné knihy Trefen šumavským genem, oceněné i v soutěži Šumava Litera 2016. S ohledem na zájem čtenářů jezdil autor na besedy a vyprávěl o knize a o té „své“ Šumavě. Nemohl si přitom nevšimnout, že naprostá většina ohlasů a debat o knížce se vždy stočila na kapitoly, ve kterých připomínal šumavské osobnosti. Postupně si uvědomoval, že podobných postav zná víc, a že by možná stálo za to, přiblížit i jejich osudy.Výběr osobností pro knihu Šumaváci je autorovou ryze subjektivní záležitostí. Ale bylo podstatné, že všichni nosí Šumavu ve svém srdci, něco pro ni udělali, nebo o ní umějí zajímavě vyprávět. Celý rok za nimi jezdil po šumavských chalupách, scházel se s nimi v hospodách, ateliérech i na hradech…“

Kniha u všech dobrých knihkupců.

 

Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit