Zamilovala jsem se… opět a znovu | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Zamilovala jsem se… opět a znovu

Zveřejněno 12.10.2019

Tohle prostě není normální, říká muž a kouká do útrob dalšího kamionu, ze kterého závozník skládá paleťákem novou zásobu rašeliny. První várka spotřebována nečekaně rychle. Pak dorazil perlit, pak palety s kompostem, pak desítky koleček s naší vlastní rašelinou ze zámeckého parku, pak metráky naší zeminy… do toho si píšu s Davidem Austinem, jasně, tím růžičkovým kouzelníkem z Albrightonu, a jeho instrukce k založení rosária jsou nezaměnitelné a žádné úlevy a zkratky neplánujeme! 

Uf, záda ale bolí jako pes - buď tahám sem a tam desetikilového Maxe, nebo pytle se základem pro mojí novou lásku, nebo kolečka s kamením, aby nezaclánělo. Nějak se nám s těmi sny roztrhl pytel, fakt se nenudíme. Už dva dny připravujeme růžím lůžko dokonalé… aby to bylo… jako na růžích ustláno!   

Staroanglické růže, jsem omámena nejen vůní posledních letošních květů, které podzimní sluníčko ještě z poupat rodí, ale prostě z celého projektu „růže na zámku“. Namalovala jsem si to hezky, předpříprava je moje hobby a předehra je základ jakékoli velké věci :-) Fakt namalovala, rozměřila základy záhonů, kam oblouky pro pnutí šlahounů, kam zavlažování, kam lavičky, kam lampičky, kam pak svatebčany, a kam se budu utíkat před… „mamííí, a kdy už bude večeřéééé“ :-) No a pak dorazil bagřík! 

Nádhera, netušila jsem, že mě bude vzrušovat, jak postarší týpek rozjede svoje profi číslo s… tunovým pásáčkem, a základy záhonů metr šíře na šedesát dolů vyhloubí přesně, jak jsem si přece namalovala :-) Sice koukal s pusou dokořán a nemohl najít slova odpovědi,  volala sem mu s tím, že potřebuju na sobotu bagr, bo budu sázet růžičky, ale byl hrozně proakční, jak se teď říká. 

Dnes i včera mi pomáhala celý den Eli, ačkoli měla ráno další krosové závody v Plzni - prostě školní ruční práce jako vyšitý! Přidala se i Mia, pan P. lítal s kolečkem, hekal, potil se, a pořád opakoval, že sme si mohli klidně koupit kus nového auta… místo toho nápadu vybagrovat ze země zem, a do vzniklé jámy nasypat opět zem, jen jinou odjinud. Za draho koupenou. A pak za další peníze tu původní zem nechat zmizet. Jo, zní to ulítle, ale… ta vůně dostává už i jeho! 

V jednom týdnu 2x stejný téma, vím, ale když miluješ, není co řešit :-) 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(15.10.2019 09:02:36)

Existuje pořád jenom jedna Blanka, nebo je jich víc?

:)) To se snad nedá v jednom životě všechno stihnout.

Každopádně držím palce, ať se vše vydaří.

(15.10.2019 10:35:04)

Já to tedy prozradím.Těch Blanek je tam víc,já tam byl... minimálně pět jich tam běhá :-) Byl jsem třeba na zahradě (park) ,byla tam. Šel jsem do kuchyně,byla tam (zrovna se dělaly famózní mořské plody :-):-) ) Jdu se podívat na děti do jejich pokojíku (sál),byla tam . Hledám malého prince Maxe...kojila ho! Jsou prostě všude!! 

(15.10.2019 12:40:48)

Taky toho strašně moc nestíhám, trebaaaaa.... :-) 

(15.10.2019 12:42:39)

Pecičko,  ty vase mořský plody, už to jel zase nakoupit  :-)  Brrr....  Asi to budes mit cely poslední říjnový víkend  :-) 

(15.10.2019 12:56:55)

:-) Hurááá! P.říkal ,že bude o tom víkendu kulinářský zážitek :-) 

(15.10.2019 13:32:57)

Mno, myslím, ze ještě dnes půl zámku smrdí tím smazenim... kulinarskym  :-)

(13.10.2019 19:30:38)

Jo! Všechno na plný koule, nic polovičatě :-) jak jinak ve Vašem případě... a taky si pamatuju, jak si řádila s bagrem v korytě řeky v Dolomitech :-)) PS: ať růže dobře zapustí kořínky!

(13.10.2019 20:18:43)

Jooo to byla jízda, vzpomínám, no a vidíš, od té doby jsme to koryto čistili už 3x a... už je zase plný. Stovky tun kamení z Marmolady... Tady to bylo oproti Dolomitum brnkačka a tuze moc se těším, až si tam spolu v létě sedneme :-)