World´s Marmalade Awards - Pět ZLATÝCH let | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

World´s Marmalade Awards - Pět ZLATÝCH let

Zveřejněno 14.3.2020

Raketový vývoj s pandemií Covid-19 mění plány celému světu. Zasáhl i světovou soutěž v marmeládovém umění. Před několika dny byla zrušena, ale Jane nás pozvala na soukromou oslavu patnáctého ročníku. My dorazili na sever Anglie a užívali si našeho poklidného programu. Posledních 48 hodin vše zazdilo nejen v Čechách, ale i zde. Dnes se telefonicky domlouváme, že… nic. Panství Dalemain zůstane letos světu hermeticky uzavřeno. 

S Jane se loučíme, Eli absolvuje poslední trénink v Jezerní krajině a pomalu, po týdnu v Cumbrii, namíříme na Zalužanský zámek. 

Když jsem z Mistrovství světa vezla domů zlato poprvé, bylo to k neuvěření, překvapení, šok. Podruhé jsem to teprve začínala chápat. Třetí zlato z Anglie nikdo nečekal :-) Pak povídám dost. Tři rok za sebou stačily. V Itálii nás posléze přesvědčili, ať přivezu zlato i pod jejich vlajkou. Šla jsem do toho z hecu, jako legrace, prostě aby dali pokoj. A bylo doma zlato čtvrté

To jako přeci nemůže být náhoda? Kdybych mezitím v Anglii párkrát byla a zlato si neodvezla, přišlo by nám to všem doma… normální. Úroveň konkurence se zvedá, přihlašuje se stále více výrobců (ročně přes 3 tisíce) z celého širého světa, metody přípravy i recepty se unifikují, téměř nelze ničím „zaskočit“. Ale ne, nikdy jsem bez té zlaté neodjela.

Podezřelá je mi ta Blanka, říkám si já, Blanka :-)

Letos je mistráku patnáct let. Sláva měla být veliká. Půlku toho jsem s nimi prožila. Pozvali nás na oslavy, dostala jsem jako jediný výrobce v historii neuvěřitelný prostor k prezentaci, k prodeji, vlastní přednášku, místní velké noviny o tom psaly, prostě… bylo by to pěkný i milý :-) 

Píšu vám z karavanu z louky před zámkem Dalemain. Připadám si tu jako doma. Jen je tu strašně smutno, letos. 

A proč to vše? Vlastně jsem vám chtěla původně napsat, že jsem tak nějak omylem poslala do soutěže mojí marmošku i letos. Opět. Pátým rokem. 

A OPĚT JE ZLATÁ.
PÁTÝM ROKEM! 

Mám se stydět, nebo opít? Mám plakat štěstím? Stane se!  

Doma jsem právě otevřela jedinou evropskou Akademii marmeládového umění. Pátý zlatý ročník je její dokonalou startovní pozicí 

A víte, co udělám? 
Tohle zlato celé zlaté, tuhle slávu a ohňostroje a šampaňské a sex bez zábran :-), to vše věnuju dnes večer mému muži! Kdyby ho nebylo, nikdy bych tu nebyla! Vím to. Miluju Tě, Pavlíku. Miluju citronový marmelády, miluju Sicílii a její zlatou odrůdu Interdonato di Messina, miluju tohle místo s bílými jeleny, deštěm a kilometry těch nejkrásnějších vzpomínek. 

Ahoj všem a slavte! My se vracíme z Dalemainského zámku za Zalužanský zámek! Tedy, pokud nás do republiky vůbec v neděli pustí… 

FOTOGALERIE plná vzpomínek... 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(16.3.2020 07:57:29)

Velká gratulace naše královno, jednou vše oslavíme! :-)))

(16.3.2020 08:08:58)

Oslavíme,slibuju!
A děkuju!!!

(15.3.2020 11:02:53)

Milá Blanko, taky moc gratulujeme, oslavy je škoda, ale určitě jich ještě bude. Hlavně klidnou cestu domů. Akademie je fajn projekt, ale neuteče, budeme se těšit prostě později. Jen mě napadlo, nechceš s námi sdílet něco ze svých dovedností s domácím vyučováním, někteří z nás by to určitě ocenili :-)

(15.3.2020 11:23:09)

Přesně jak píšeš, všechno bude příště :-) Nic nekončí! K Akademii: dnes vám budu psát, jakmile dorazím domů, ohledně výběru z příštích termínů... Děkuju. 

No a co se týče školy domácí, ok, přidám novinky :-) V příštích dnech 100% Pěkný den zatím přeju! 

(15.3.2020 09:26:41)

Blanko, gratulace obrovská!!!

Královna je prostě královna :)

(15.3.2020 10:20:12)

Děkuju a posílám pozdravy... z cesty! 

(15.3.2020 03:17:06)

Opet gratulace.....bezpecny navrat domu

(15.3.2020 10:15:53)

Díky!!! Dálnice jsou o moc klidnější, méně aut a my jezdíme pomalu :-) Večer už u společného stolu a budeme o 106 bojovat s tím sajrajtem! 

(14.3.2020 19:49:27)

Herzligen Glückwunch meine Liebe!! Je škoda,že se ta marmeladová sláva nemohla uskutečnit...tak snad zase za 15 let :-) bo to co se teď děje... Mě dneska ráno policajti vyhnali z práce a musím říct, ze mi to vůbec nevadí! Jsme doma celá rodina a určitě si ten čas spolu užijeme. Bylo by fajn, kdyby lidi prehodnotili svoje priority. Být s rodinou , být s přírodou ...k nezaplacení! A když si k tomu dáš prosecco... :-)

(15.3.2020 10:14:28)

Popisuješ  to jako ráj, ale na pozadí pekla, které zachvacuje Evropu... Čert ví, co nám to přinese, ale díky bohu za ta opatření, mohla by být i drastičtější. Jinak dopadneme jako Italové... nezodpovědní, přehlížející nebezpečí. My právě projeli Belgii a Holandsko a míříme na hranice německo české. Těšíme se na Maxe, na jarní park a prosecco :-)  a na karanténu! 

(14.3.2020 14:16:41)

Dobré odpoledne, paní Blanko a celá rodino,

blahopřejeme k pátému titulu. Vůbec nevadí, že je pátý. A stydět se, že něco dělám na špičkové úrovni, fakt nemusíte. Stále se ukazuje, že se naši lidé ve světě neztratí. A to je moc dobře. Však i předchozí zmínka o Martině Sáblíkové sem patří. Taky vynikající žena.

Jsme rádi, že jedete již do Zálužan. Británie, Covidu-19 taky nechává pěkně volný průběh.  Když to tam sleduji, tak mají před sebou jistojistě problémy.  Situace se mění každou chvíli. Co Vás čeká je jasné. K nám lze přejet jenom přes oficiální přechody. Na hranicích jsou hasiči, policie, vojáci a v případě potřeby i zdravotníci. Kontrolují každé auto. Měří teplotu. Všem. Do republiky nepouští cizince. Až na vyjímky. A z republiky nás ven, taky ne.  I přes všechny potíže věříme , že tu situaci všichni zvládneme.

Ze slunečné Vysočiny zdraví Naďa a Mirek.

PS: fotky Eli a Jezerní krajiny jsou boží.

(14.3.2020 17:39:55)

Ahoj kamarádi, děkujeme za souhrn toho, co nás po návratu čeká. Vím, že do karantény musíme, jen je to zvláštní nepoměr k tomu, co jeden vidí tady cestou. Nikde prostě nic. Všude narváno, do nápupního centra se nedá ani  vejít, co je tam lidí, všichni cestují, kempy, kde jsme byli, jsou totálně plné, jen... náš festival zrušili. Je to zvláštní, pozorovat, co se děje Evropou..., jak se chovají lidé, třeba ten kretén Hrušinský s jeho divadlem, nebo někteří zbyteční politrukové, nebo politikové, nebo jak si říkají... co vše zjednodušují a dělají z toho bič na protivníka... 

Mějte se doma dobře! A budu se těšit na setkání, třebas počátkem jara v našem rosáriu, jistě už letos pokvete!  :-)