Winter Run 2020 (Hradec) a 1. místo | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Winter Run 2020 (Hradec) a 1. místo

Zveřejněno 11.1.2020

Nový rok, nová kategorie, Eli si od loňského roku „polepšila“ :-) a největší pohárový seriál zimy si tak dá v kategorii sedmi a osmiletých, jako šestiletá :-) O to víc se zakousla a na první závodní sobotě Innogy Českomoravského poháru v zimním běhu v Hradci Králové… překvapila i tatínka! 

Krásný den, milé prostředí centra Hradce Králové (Smetanovo nábřeží) a sluníčko téměř jarní. Přesto v noci jen jeden nad nulou a déšť. Eli s taťkou spí opět na místě v našem superVminikaravanu a ráno je zahřeje voňavoučký Harney & Sons čajík! Stovka dětí, 400m trať, polární medvěd maskotem a velmi dobrá organizace.

E-liška si dává téměř hodinovou atletickou abecedu, rozklusání a několik sprinterských rovinek, občas k nám dolehne, že „s takovým záběrem před závodem, ty brďo, bych už nikam nedoběhl“, ale my víme, že tělo je třeba zahřát na závodní teplotu a pořádně protáhnout! 

Na startu je minizávodnice až ve třetí řadě, bo jedna věc je průbojnost a druhá výškový rozdíl. Nemálo běžců a běžkyň má nejenom o rok více, ale jsou i o hlavu vyšší, což je nejvíce patrné na stupních vítězů, a dopředu prcka prostě nepustí. Rozdíl ale Eli smetla už po prvních sto metrech. 

V cíli za sebou nechala nejen všechny holky, ale (až na dva) i všechny kluky! 

Od roku 2020 je u nás ještě jedna změna, Eli Anna vstupuje do závodní sezony s prvními osobními sponzory - dnes představujeme Harney & Sons! Děkujeme za důvěru a dnešní vítězství malá atletka věnuje právě mistrům čaje! 
…………..

Píšete, že kdybyste věděli, že budeme tam či tam, přijdete fandit. No tak jo, to by bylo super príma: v sobotu 18. ledna odpo  jsme v Jablonci na Mezinárodním atletickém mítinku Jablonecká hala :-) To bude velká mela, tedy v případě, že přejdeme přes kvalifikační pátek! Tahle akce je výjimečná a příběh naší přítomnosti tam… také :-)))) 24. ledna běžky na Karlovarské 50, a 1. února v Budějkách opět Winter Run. Budeme se těšit :-)

V GALERII si, prosím, povšimněte fotografie vykuleného „trenéra asi švýcarského mistrovského týmu“, jak zpoza okna vyděšený pozoruje práci týmu našeho :-0 Také tam najdete dobře umístěné heslo tatínka a E-lišky odměnu!   


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(13.1.2020 04:13:20)

Opet hodne moc gratuluji Elisko,jen stale nevim , koho budes v budoucnu reprezentovat na mistrovstvi sveta.....Cechy  nebo Italii...ale tu zlatou uz vidim. ..krasny usmev jako vzdy

(13.1.2020 07:55:32)

Děkujeme za gratulaci :-) a ono se to časem nějak vyvyrbí :-) s tou repre :-)))

(12.1.2020 16:47:20)

Eliško, to je skvělý, jak Ti to běhá! Asi si budou dost pamatovat Tvoje záda, souputníci na trati

(12.1.2020 18:27:04)

Eli vzkazuje, že... JO :-) A Tobě ahoooooj!

(11.1.2020 22:35:52)

Moc gratulujeme. Eli je fakt skvělá. Moje Šárka tam taky běžela, ale skončila bohužel až čtvrtá, ale je fakt, že jsme přes zimu usnuly na vavřínech. Asi budeme muset víc trénovat. Jinak Šárka je říjen 2013, takže taky šestiletá, ale je fakt, že je větší. Vždycky jsem si myslela, že vyšší holčičky jsou v běhu lepší, ale mnohokrát jsem se přesvědčila, že to není vůbec pravda. ;-) Přejeme Eli mnoho úspěchů a doufám, že ji někdy porazíme. ;-) 

(11.1.2020 23:02:05)

Ahoj, dobrý večer, děkujeme za vzkaz, to je príma! Čtvrtý je smutný, jasně, ani mě se nikdy nelíbilo a Eli ho taky zrovna nemiluje, to snad raději desátý :-), ale třeba si to napravíte v Brně! Vyřiďte, prosím, malé Šárce, že ji budeme držet palce a dejte vědět pak. My na ten den máme troje různé závody a bohužel… Jablonec to jistí :-) To je Vaše Šárka ještě o kousek mladší, než E-liška, no… ta výška roli moc nehraje, ačkoli páka je páka, spíše věk a vývoj stavby má velkou hodnotu. Rozdíl roku, roku a půl, je v tomto věku rozdíl markantní. Šárka a Eli musí víc trénovat a ty starší holky pořádně prohánět! Ta výška má ale roli v řazení na startu. Eli je drobná a není otrkaná ze školky a školy, jakmile ji někdo popostrčí zpět, nebrání se. Zatím :-) Tak na popříštím kole, asi Budějky, myslím :-) se můžeme potkat!  

(12.1.2020 09:03:47)

Preferuji Ahoj. ;-) Chtěla jsem jen říct, že do Budějek určitě nepojedem, je to pro nás hodně daleko a zas nemusíme být na všech Winter Runech. :-D To Brno je náhoda, že tam zrovna jedem na návštěvu za kamarádkou, tak jsme to spojily se závodama. A v pátek tam jsme taky přihlášený na Halový atletický závody, to budou Šárky první takový závody, je tam trojboj /ročníky 2013-2014/, takže tam by se trochu třeba mohla ukázat. Uvidíme. ;-) Taky vám budeme držet palce. Kamarádky syn taky jede do toho Jablonce, ale on je o pár let starší. Mimochodem, viděla jsem v Hradci, jak Eli tvůj manžel trénoval, jak se hezky rozcvičovala, to se Šárce nikdy moc nechce a pak to tak dopadá. :-D Nejlepší sezónu měla od srpna do října, to jela jak drak. Tak snad to zase zopakuje. Mějte se tam u vás krásně, dám vědět, jak jsme o víkendu dopadly. ;-)

(12.1.2020 09:05:58)

Jo a koukala jsem se na tu fotogalerii a Šárka tam je na tý předposlední fotce, v tom křiklavým oranžovo-rúžovým tričku a čepici. ;-)

(12.1.2020 09:37:29)

Ahoj :-) Ty trojboje oddílový jsou super, ideální pro prcky a dobré porovnání. Eli je má moc ráda i proto, že je tam tolik dětí :-) Ať to Šárce vyjde a pošlete pak výsledky. Muži jsem to říkala, a on si na vás všechny z místa pamatuje :-0  a ukázal na Šárku i na fotkách! Krásná holčička!
Co se tréninku E-lišky týče, P. je hodně stará škola :-) trénoval takto sám, takže bez té hodinky intenzivní přípravy by ji na trať nepustil. Vůbec, trénink samotný, poctivý, tvrdý a intenzivní, je pro něj a přípravu Eli svatá věc, i proto, když nahlédli, jak trénují přípravky v atletických klubech (několik navštívil), založil náš vlastní. No, já jen doufám, že se k Eli občas v poklusu i přidá, aby sám měl pohyb taky :-)))) Krásnou neděli! 

(18.1.2020 20:51:19)

Ahoj Blani, tak Winter Run v Brně dopadl výborně. Šárka skončila na 3.místě, takže za mě moc velká spokojenost. :-) Počasí nic moc, ale naštěstí v době běhu nepršelo ani nesněžilo. V pátek jsme byly na halových atletických závodech, který byly v atletickém tunelu AS Moravská Slavia Brno a moc se nám tam nelíbilo. Bylo to hrozně malý a zdlouhavý. Jsem ráda, že Šárka dostala aspoň jednu medaili -3.místo ve skoku do dálky. Skočila 2,59 m. Ty běhy stály za prd. Určitě už tam nepojedem. :-D A jak jste dopadly vy ? Dej určitě vědět. PS: Viděla jsi ty videa z Winter Run z Hradce ? Posílala jsem ti je přes úschovnu na mail. ;-)

(11.1.2020 20:47:26)

Eli to na bedně sluší! GRATULUJI! Ještě o ní určitě uslyšíme, jsem si tím jista. Pan J. na mne huláká z kuchyně, že by se mu Eli líbila v biatlonu. Vždyť střílet už umí :-))

(11.1.2020 20:51:33)

Děkujeme, máme radost, že z toho má radost :-) A vyřiď prosím u vás, že biatlon by byl super, leč... letos měla v plánu více závodů na běžkách, ale jeden za druhým ruší pořadatel :-( a vypadá to, že sníh bude nedostatkové zboží i v budoucnu. Střílet ji baví a pokud by byla po sestřičce Nikolce, tý ať dají jakoukoli zbraň, pálí jako ostrostřelec... :-)))