V Dolomitech máme prázdniny | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

V Dolomitech máme prázdniny

Zveřejněno 19.9.2019

Letos jsme to zabalili o chvilku dřív. Skončila náročná letní, tedy krátká sezona, kemp zavřel brány a uvidíme se až v prvních prosincových dnech. Bylo to potřeba, ač s velmi dobrými pomocníky, Kubou, Zuzkou a Luckou, přesto o 2 kmenové zaměstnance méně, téměř o tři, však já tomu taky s třemi prcky moc nedala. 

Letos byla sezona poznamenaná popovodňovým stavem, tedy pozůstatky uragánu Vaia, kdy vstup do hor byl do července přísně zakázán - ačkoli na treky lidé vyráželi. Kaňon Serrai di Sottoguda, hlavní lákadlo po nejvyšší hoře Dolomit Marmoladě, je zničený a kdy a jak se zprovozní, to nikdo neví. Nás uragán a následující dvě průtrže mračen počátkem sezony 2019 poznamenaly odplavením několika stovek metrů čtverečních pozemků, tedy břehů podél potoků a říčky, které kempem protékají. Ač se naši kluci s nápravou stavu snažili na 1000%, obec nepomohla naprosto v ničem a stav je jako den po uragánu. Díky tomu všemu přijelo o moc méně turistů, zvláště Italů. 

Od 15. září máme tedy CHIUSO. Nás čekala expedice za Polární kruh, z větší části pracovní, Erica razí na Kapverdy, Franz na operaci, kachny na pekáč a Baruška na různé svatby :-) Tak jsme zavřeli, zamknuli a mimochodem jen, pro nečinnost obce v několika zásadních věcech, jimiž je naše podnikání citelně limitováno až poškozováno, chystají naši italští právníci proti radnici poměrně zásadní kroky. Investovali jsme téměř pětadvacet milionů a vše má své meze, nelze se dlouho dívat nečinně, jak ten, kdo má povinnosti tyto neplní. Už v nedávných volbách jsme aktivně podpořili opozici, naše kolegyně Erica se stala členem zastupitelstva - a nyní nás přešla chuť tolerovat klasickou italskou byrokracii a neschopnost aktivně konat. Pokud někoho zajímá, proč se druhá nejhorší ekonomika „západní“ Evropy jmenuje Itálie, klidně mu to osvětlím :-( Ale to jen na okraj, neb všude je chleba o dvou kůrkách. 

Musím ale přiznat, že letos dorazilo mnoho klientů z Čech a Moravy. Kamarádi i cizí, jednotlivci, party i velké skupiny. Všem moc díky! Ale moc díky! Byli jste jedineční a věřím, že se vám u nás líbilo. Ostatně, píšete nám o tom nemálo :-)  
Budu se těšit na další sezonu, v pořadí již čtvrtou. 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(20.9.2019 15:03:05)

Nejlíp se má Erika :-) podstatně hůře jsou na tom ty kachny :-)) 

A víš Ty co? Vím, že Vy se NIKDY nevzdáte !!!

(20.9.2019 15:17:02)

No ještě že Erica neví, co ty kachnicky teď čeká, jinak by je unesla a chránila vlastním tělem  :-) 

Víš Ty co, nevzdáváme, ale možná jen chceme predefinovat náplň toho slova Nevzdavat.  Není nám 20 ani 30 a člověk musí vidět o kus dopředu...  

(20.9.2019 16:41:39)

Hi, hi...já už ty vaše potravní řetězce znám :-) a pokud ne vy, tak určo nějaký volně žijící čtyřnohý hladovec by se namanul. Erica je duša citlivá. No a nemáte rybníček u zámku? Nebo do té kašny! Moc pozdravů na sever, na další fotky se už moc těším. Pa ❤️

(20.9.2019 19:23:57)

Na jaře vezmem husy... cil je jasnej i duše citlivá miluje pečínku  :-)