Ta Blanka… online | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Ta Blanka… online

Zveřejněno 28.5.2020

Tři tisíce dnů jsem online. Neskutečný číslo. Dennodenně nakukujete pod naše pokličky, do našich duší a životů… komplet. Prožíváte s námi vrcholy úspěchů i štěstí, cítíte, když to nejde, bolí, drhne. Jste u toho, když prohráváme, jste u toho, když se zvedáme ze země a jdeme dál. Porody, vánoce, expedice, zloději, knížky, stěhování, medaile, bouračky, sláva i uragán…  

Mnozí, jak mi píšete a jak se někdy prořeknete (v dobrém slova smyslu), toho o nás víte snad více, než my sami. Jste jako moje rodina. Veliká rodina rozesetá po celém světě. Desítky tisíc klientů, tisíce fanoušků, přátelé, kamarádi. Kdyby vás nebylo, nebylo by ani toho psaní tady. I proto vám někdy ukazuju více, než bývá běžné. 

Třebas dnes to bylo dílo!  

Asistentka zachytila fotoaparátem jeden z mých vyčerpávajících hovorů. NEJ! Jak víte, netelefonuju. Osm let se mi nedá dovolat. Hovor se musí vyžádat, pokud ho vůbec zvedne někdo z mého okolí. Pak se většinou rozzlobím :-) na toho, kdo mi tu děsivou zprávu o telefonátu zprostředkovává a… nakonec jo, nakonec to odkecám :-) Ale sama nevolám nikdy nikomu. Ani tam, kam bych měla. Ach jo. Někdy to nese i záporné ovoce, ale je to daň, kterou přijmu. Minuta na telefonu je pro mne náročnější stokrát více, než hodinový běh, než celodenní marmeládování. 

A dnes jsem si ho užívala. To marmeládování. Od rána vařím a plním skleničky. Pak zazvoní telefon, slyším a cítím, že volající nevolá poprvé, a že je mi domlouván rozhovor. Zbystřím. Naštvaně. Prý to byl cizí novinář, prý kratší rozhovor. Prý pohodička. Prý levou zadní. To znám! Týpek posílá emailem okruhy, jsou toho dvě stránky :-( A hodinu poté volá znovu. Ani jsem se na ně nestihla podívat. Jako blesk z čistého nebe, a jedeme bez přípravy na záznam. Pro rádio, pro noviny, pro online. Príma. Navíc v angličtině. 

Sedám do pracovny za stůl (vítejte v mém světě), zavírám vzteky oči, slyším, jak cvakla spoušť fotoaparátu (vítejte v jejich světě), a muž na druhé straně povídá: hello queen how are you today… Má angličtinu stejně bídnou, jako je ta moje. To si užijeme oba! 

Trvalo to přesně 52 minuty!
Ano, téměř hodinu jsem t.e.l.e.f.o.n.o.v.a.l.a.
I to je můj život online.

Link na rozhovor samozřejmě postnu, jakmile to z té mé angliny v redakci vyčistí do použitelného formátu a někam namontují :-) 


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit