S větrem o závod a Údolí hříchu | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

S větrem o závod a Údolí hříchu

Zveřejněno 3.11.2019

Sobotní Malá křivoklátská a její 47. ročník. Na místo činu, pod hradby královského hradu Křivoklát, se po čtyřiceti letech vrací pan P. a na start běhu vede Eli i Miu. Kdysi tu pár ročníků zaběhl. Mírně prší, klasický křivoklátský podzim, trať kultovního krosu je krutě rozbahněná, u ohně se pečou klobásky a vaří guláš, prostě vskutku milá atmosféra. 

Mia na trati sviští jako drak a protože mikroděti nemají klasifikaci, je spolu s dalšími dětmi spokojená s vyhranou sůšou. Eli se ukrutně těšila už několik dnů. Startuje s dvacítkou běžkyň, většina z atletických oddílů. Poprvé v životě vybíhá na výstřel startovní pistole a… ačkoli v první lajně, lekne se a vyběhne na chvostu vykulená jako sysel pod Padonem. Přestože je trať uzoučká, na první louce už předbíhá, co se dá a vrátí se tak do hry. Na lesní stezku bez možnosti předbíhání vbíhá čtvrtá. A tak i doběhne do cíle. Ve své věkové kategorii je s přehledem první, přesto škoda zaspání na startu. Pět set metrů náročnějšího krosu dala za: 1:59.  

Cestou zpět na základnu nás tatínek vezme do Údolí hříchu! 

Kdo nezná: jedná se o údolí v lesích, trampskou osadu a kouzelné místo mezi Karlovou Vsí a Roztoky na Křivoklátsku, na toku potoku Klučná, kde se nachází tři prameny s vynikající pitnou vodou jménem „Voda z lesních tišin“. Prameny poté tvoří základ lesnímu odpočivadlu, kde najdete též slavné Kneippovy lázně. Samozřejmě vyzkoušeno :-)   
…………………………

Nedělní Mizuno Trail Running Cup v Praze, na akci se vydávají jen tatínek a závodnice. My ostatní sázíme růže :-) Nádherná akce na golfovém hřišti, parádní organizace, dokonale značená a pro diváky přehledná trať, obsazená stovkami běžců. V kategorii Elišky startují opět holčičky převážně z atletických oddílů a to je moc dobře. K růstu je třeba silné konkurence! 

Dnešní trať 300m lákala k ostrému tempu, a Eli se ho podařilo nasadit od startu. Po chvilce třicítku běžkyň čekal záludně dlouhý výběh s rostoucím úhlem stoupání, a to Elišce odkojené horskými dennodenními výběhy sedlo. Tři vytvoří únikovou skupinku, Eli uvnitř. V cíli bronzová v celkovém hodnocení, a opět první ve své věkové kategorii. Cenu předává olympijská vítězka Katka Neumannová. Na chvilku se s ní muž zakecá, znají se z MS v Liberci… a Kateřinu poté zajímají Eli běžkařské úspěchy. 

Jen u jedné běžkyně mužovi zatrnulo, když ji Eliška nechala za sebou. Daleko za sebou. To se prostě může šeredně nevyplatit, natřít to Elišce, dcerce budoucího premiéra :-) Musíme doufat, že malá Klausová - tatínek šéfuje Trikolóře, snad tu nehoráznou drzost promine :-)

Pro dnes se s reportem a galerií loučíme a budeme se těšit na tratě příštího víkendu. Čekají nás Tábor a Karlovy Vary. 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(18.2.2020 13:29:06)

Blani, na tomhle závodě jsem si Elišky všimla podruhé /první byl Night Run v ČB/. Říkala jsem si, jak musí být skvělá, když mezi staršíma a dobrýma závodnicema skončila třetí. Mojí kamarádky dcerka Štěpánka Skokanová byla druhá, ta je taky skvělá běžkyně, ale je fakt, že je skoro o rok a půl starší jak Eli. My krosy zatím moc neběháme, ale chtěly bysme. Potřebovaly bychom je trochu natrénovat. :-) 

(18.2.2020 16:19:36)

Paráda je, že děvčata něco dělají a baví je to. Budeme doufat, že to tak i zůstane a že se budou i nadále potkávat na super závodech jako kamarádky víc, než jen soupeřky :-) Tak zatím držím palce, potrénujte ty krosy, jsou zdravější a je to zasejc něco jiného. Krásný podvečer!  

(4.11.2019 03:06:28)

Opet moc gratuluji,jste proste uzasni.Moc rada sleduji vase uspechy.....ale moc dobre vim,ze to neni zadarmo......holcicky jsou uzasne

(4.11.2019 08:04:27)

Děkujeme za podporu z dálky! Krásný listopadový týden z pošmourna! Pošlete kus Vašeho počasí tam... v krabici :-)