Po sněhu půjdu čistém… v čase adventním | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Po sněhu půjdu čistém… v čase adventním

Zveřejněno 24.12.2017

Všem, co si v srdci či mysli našli jednou a nacházejí i dnes, místo pro vzpomínku na ty, kteří odešli, aby našli domov. Na tu „jinou“ rodinku. Všem, kteří v nás věřili a nepochybovali, ale i těm druhým, všem přejeme svátky, jaké si zaslouží, svátky čisté, plné dobra a souznění. To vidím jako zásadní - souznění s druhým, v rodině, v partnerství, v lásce… Souznění s vlastním "já". 
Já to našla, já jsem šťastná, a je to boží, Ti řeknu! Tak to přeju i dál…
Vaše Blanka a její tygři!
 
Děkuju za mnohá přání a vzkazy, co dennodenně chodí. Poctivě odepisuju, tak snad mi nikdo neunikl :-) Jedno z těch přání otiskujeme:
 
Po sněhu půjdu čistém, bílém, hru v srdci zvonkovou. Vánoční země je mým cílem. Až hvězdy vyplovou, tu budu blízko již. A budu ještě blíž, až lesní půjdu tmou….  Fráňa Šrámek, Splav
Milá Blanko, rád bych šel lesní tmou po sněhu čistém bílém, ale blátivá Praha není to pravé místo. Ty na rozdíl ode mne máš pravděpodobně hodně blízko k čistému sněhu a já bych Ti moc přál, abys v něm občas mohla obtisknout své stopy doprovázené šrámkovskou poezií v srdci.
Abys ruku v ruce se svými dětmi a chráněna Pavlem docházela do míst, kde pastýři Vás poznají, a lesem zazní zvuk šalmají. Možná nevíš, co dřív a co potom, ale jistě si najdete chvíle pro rozjímání, pro chvíle zastavení a klidu, pro chvíle vnímání adventního času a přemýšlení, kam povedou další kroky.
Přeji Tobě a Tvé rodině, aby směr Vašich kroků byl šťastný a mířil vždy ke slunci a Vaše stíny zůstávaly za Vámi. Ať se Vám daří a sobě přeji se s Vámi zase někdy setkat.
Pavel N.

Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(4.2.2018 11:57:36)
Blani, to sem ráda,že ste přání našla, FB nemám a už se nechci připojovat. Kdyby byla pravda, že když na člověka někdo vzpomíná škytá, musela byste se Blaničko včera uškytat, proč?, v Kunratické stodole (to je ještě Praha nedaleko Chodova) jsem v sobotu koupila pomeranče-BIO (asi přiohřívá) kilo za 99,90 Kč, opravdu jsou výborné (a nejen pomeranče), supermarket je měl za 17,90 kč za kilo, možná to byl umělej pomeranč, ze Slunečné kavárny byl doma ten správný pektin, no a už je marmoška ve skleničkách. Kunratická stodola má opravdu vynikající ovoce i zeleninu, ale prostě člověk si musí trochu za kvalitu připlatit, ráda připlatím, věřím, že na jejich zboží kvanta chemie není.
(4.2.2018 20:26:58)
Helenko, jednou jsme v KS nakupovali :-), ale je to dávno... ale je pravda, že zelenina byla super! Já přeju krásný večer a posílám moře pozdravů :-)
(4.2.2018 09:21:43)
Nevím kam to napsat, snad sem : "v starobylém přístavu Messinu...daleko o domova....4. února 2016...před půlnocí a za divoké bouřky, se narodila minipecička, Sicilanka, Mia Ronja, dcerka loupežníka... Miunko, přeji z celého srdce, abys měla okolo sebe tvoje úžasné rodiče, s Eliškou, abyste vždycky k sobě nacházely cestu, abyste na světě byly jedna pro druhou,ať se plní tvoje sny, hodně zdraví, štěstí. :-)
(4.2.2018 11:31:08)
Helenkóóóóó... děkujeme!!! Za chvilku to sem dávám do příspěvků :-)
(25.12.2017 21:28:02)
Jste odvážní a jdete si za svým! Já nejsem závistivý člověk! Ale tu odvahu a odhodlání závidím! A jsem ráda, že Vám to vychází! Užívejte si každý den!
(26.12.2017 07:05:06)
Moře pozdravů posílá jedna indiánská parta... a moc děkujeme :-) za přítomnost tady i tam :-)
(24.12.2017 09:43:43)
❤️❤️❤️❤️❤️❤️ jedno srdíčko pro Tebe, jedno pro pana P., také pro E+M, rovněž pro Barušku. A to poslední je pro všechny lidičky dobré vůle, kteří tu píší tak krásné příspěvky! Kouzelné Vánoce všem přeji :-)
(25.12.2017 11:41:09)
Děkujeme a posíláme pozdravy!!!
(24.12.2017 08:33:35)
Milá Blaničko, přeji celé Vaší rodině krásné vánoční svátky , hodně pohody a lásky . Krásné přání jste dostala, nádherně napsané. Eva
(25.12.2017 11:41:19)
Děkujeme moc!!!