Napráskaná kavárna! | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Napráskaná kavárna!

Zveřejněno 15.8.2015

Tuna medu, nejen ten náš, šumavský ve speciálních sklenicích Kilner, ale také dolomitské medy z pomerančových květů, eukalyptu i lípy, ale také z kaštanů či rododendronu! Ano, rododendronových květů :-) A samozřejmě několik velikostí levandulových medů od různých provensálských medařů, a pár tymiánových. Abych nezapomněla, máme nádherné krabičky s medovými plástvemi... jak jinak: z levandulových polí!

V nabídce najdete také alpské čokoládové krémy, třeba se solí či jahodami, nebo ručně sbíraný solný květ z Camargue!  Pak je tu olivový olej z olivového království v Manosque, nakládané minicitronky (ideální jako příloha k masu) či tapenády olivové. Mimo širokou nabídku anglicko-skotských super hořčic kavárna prodává i ty v keramice z Dijonu s vínem, bylinkami či… šafránem nebo lanýžem.

A co ještě „šumavský gourmet butik“ nabízí? Kachní i husí játra, dobré víno, odrůdové mošty, šampaňské několika domů, šnečky a sušené dlouhé vepřové klobásky. I provensálské slavné mandle z Valensole, pražené se solí i bez. Nebo… to byste neuhádli, vlašské ořechy odrůdy Franquette z horských oblastí Provence! Lahůdka vyhledávaná světovými kuchaři!

V neposlední řadě jsou v chlaďáku dolomitská Bio másla od kraviček i lahodná kozí máslíčka, a pár dobrých sýrů… i ovčích. A proč k tomu ta "divoká" fotka? I takto se může příležitostně změnit kavárnička - velké focení pro magazín.

www.slunecnakavarna.cz
Gurmánský klenot Šumavy!


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit