Košice v srdci (našem) | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Košice v srdci (našem)

Zveřejněno 18.9.2020

Na východ Slovenska jsme přijeli s velkou zvědavostí. Na závody, na lidi, na město. A odjeli jsme tak překvapeni pozitivně, že… se za rok určitě zasejc vrátíme. Chtěli jsme účastí podpořit organizátory, chtěli jsme porovnat síly s našimi východními sousedy, chtěli jsme zažít atmosféru atletické exhibice v centru města. 

A všechno to se povedlo. Přístup pořadatelů v čele se Stanem, Jankou a Dankou, byl naprosto jedinečný. Cítili jsme se jako významní hosté, jako doma, jako tam, kde se na nás těšili. Organizátor nám zajistí luxusní bezpečné parkování pro karavan pár metrů od místa dění, také vip vstupenky na nejlepší tribunu, také mužem oceněný stálý přísun kafe… a tisíce úsměvů od 12h, kdy jsme dojeli, až do večera, kdy znaveni a šťastní odjíždíme.

Eli běží 60m, dva rozběhy a oba vyhrává. Také skáče do dálky a též vítězí. Nakonec první tři holčičky běží ještě vložený závod v hlavním čase před narvanými tribunami… a mezi velkými sprintery! Zážitek jako prase! Fakt jo! Atleti na dosah ruky od natěšených diváků, kontinuální hurónský potlesk, frenetické fandění fanoušků a… nevšimla jsem si naprosto žádné závisti, divných pohledů a uhýbání očima… jako to známe z některých krosů doma. 

Přáli jsme si úspěch navzájem, povídali s rodiči jiných běžkyň, sdíleli vědomosti i zajímavosti, a Eli má minimálně jednu novou superkamarádku Nelku. Vyhrála před pár lety též na Čokoládové tretře sto metrů a od té doby na ostravském finálovém mítinku září opakovaně! 

Den excelentní!  

To nemluvím o centru města, o hlavním náměstí a nejvýchodnějším gotickém chrámu Evropy, monumentálním kousku architektury, kterou máme též u srdce, a kam se vejde až pět tisíc lidí! Zmínit chci také vedlejší zeleninový trh, takový, jak si trhy představuju… se starými babkami, domácími přebytky, a ty květiny všude! Jistě roli hrálo i dokonalé počasí a nálada. A to ještě netuším, že za pár hodin zaparkuju před neuvěřitelným zámkem, který se jmenuje hrad a květiny jsou jeho snad i symbolem! Ale o tom příště. 

Moc ráda se do Košic vrátím na JBL JUM FEST KIDS CHALLENGE 2021, a nejen na něj! Zatím vám však nabízím pár pěkných vzpomínkových


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(18.9.2020 02:25:06)

Opet gratulace,Eli You Tube  budu sledovat,je to  velice dobry napad.Jsi skutecne prikladem tvych vrstevniku....... moc fandim 

 

(18.9.2020 07:46:37)

Dík za Velkou Louži :-) No, jak jsem psala včera Lucii, nemyslm, že i Eli cesta je většinou ku následování, ale pokud třebas byť jen jednoho měsíčně dovede na sportoviště a odvedeod televize a čučení na soc.sítě, pak úspěch. Nejkrásnější pro nás bylo, když nám jeden kamarád přišel fandit na závody, chytlo ho to, napříště uspěl a na dalších už vyhrál :-)))