Kde sním... | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Kde sním...

Zveřejněno 5.11.2019

To je otázka, kterou mi v tónu téměř výčitky položila jedna marmeládová čarodějka, když jsem při našem sletu minulý týden prováděla hosty zámkem a vynechala první patro, komnaty rodiny. Hm, jako jo, bylo to téměř schválně, přiznávám :-) Mít alespoň jeden prostor během té velké slávy, kde bude klid a klidně i nepořádek :-), abych se tam mohla s MiniMaxem utéct, když žadonil o baštu. 

Dnes to vyřeším. Vlk se nažere a koza zůstane celá :-) Vezmu vás do ložnice! Tam začneme a příště mrkneme dál, jo!? Všichni pěkně pospolu, místa je tu dost, bo noční komnata, jak jí říká Eliška, má necelých 70m2 a kopíruje celou šíří jihovýchodního křídla. Stejně tak, jako Slavnostní barokní sál ve druhém patře, ale na dokonale opačné straně zámku. Takto situovány jsou v objektu pouze tyto dvě místnosti.  

Mám tu jak velkou knihovnu a ještě větší super king size „lehátko“ - my jsme moc rádi všichni pohromadě, tak taky dva šicí stroje, co je od sebe dělí sto let výrobou. Ložnice má svoji sympaticky prostornou koupelnu. Co fakt ocením, jsou parkety a zbožňuju ten dokonalý koberec smetanového tónu, který mi nedávno koupil můj milý muž. Příjemné jsou rovněž klenby, prostoru dávají plastičnost a tajuplnou výraznost, a nesmím zapomenout na zdi až metr a kus široké. V létě drží příjemný chládek.

Tak, dnes večer dobrou noc!  A příště také :-) 

Jo a ještě douška: není to novostavba, takže není zelená, pasivní, energeticky přívětivá, smart ani inteligentní, natož bezbariérová…, není vůbec nic z toho, co jsou a umí ty vaše :-) A pokud si někdo tahá triko s ekologickou stavbou, která udržuje příjemné domácí mikroklima, tak kontruju, my máme dokonce vlastní interiérovou faunu a floru, heč! 

Baráku je, co se našeho patra týče, dobře 500 a více let, občas někde něco praskne, nejde vytopit, všude šmejdí pavouci, ale strašidla jsou zatím laskavá. 

No a pár slíbených fotek!


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(6.11.2019 09:16:03)

Krásně se tu musí snít, koberce nádhera, a ten prostor oooohromný, super, další prosím!

:-))))

(6.11.2019 09:20:32)

Je to romantika hard, Helenko :-), ale ta.. .údržba :-) Mám naší ložnici moc ráda, protože jak je nás víc, nepřekážíme si, každý se vejde a co je fajn, že WC je vedle, kdežto druhé je na druhé straně bytu, a večer mi sem nikdo neleze, když jdeme s Maxíkem spát!  Další místnost "objevíme" v příštích dnech :-)