Jak je to s tou taškou? | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Jak je to s tou taškou?

Zveřejněno 28.7.2016

Koupím si maratonky, stojí přes tři tisíce. Prodavačka je položí na pult, já zaplatím. Chvilku na sebe koukáme. Chcete na ně tašku, optá se. Jak mám reagovat, poraďte? Mám „drze“ podotknout něco o tom, že obouvat si je nyní opravdu nebudu, a běhat s nimi v náručí po městě též ne? Mám se zeptat, zda a proč k Salomonům za trojku není krabice ani papírová taška, nebo alespoň igelitka? Nebo mám prodavačku utvrdit v tom, že dělá správně, že je to „normální“, a poděkovat za hnusnou minimikroténku (ze které poté pětina bot čouhá ven)? Co mám povědět na její odzbrojující informaci - když na „tašku“ přitakám - že… to bude za korunu?!

O dortech v mikrotéňáku, o pečivu od „pekaře“, či salámovém seskupení z nářezáku, co zmačkané padne také do toho slavného pytlíku, tu píšeme poměrně často. Neumím s tím fungovat.

Prodáváme ve Slunečné kavárně i mnohé dobroty jiné, než jen dorty. Některé zboží stojí jen ke stovce, marži ale nemáme ve stovkách procent, přesto i na to nejlevnější či nejmenší zbožíčko dáváme automaticky poměrně drahou papírovou tašku. Zdarma. S nadšením ještě, bo je reklamní :-) Pokud u nás někdo nechá tři tisíce (cena oněch bot), což se denně několikrát stane, balíme i pečlivě do krabic a je-li třeba, doneseme do auta. Občas i dovezeme na pension nebo do hotelu v okolí, když to u nás koupěchtivý klient zlehka príma přežene a nemá, jak by nákup přetransportoval. Služba opět zdarma. Tak nevím, co je dnes normální… a pak nevím, zda bych se té normálnosti chtěla dorovnávat :-)

Ale poleno, tedy hulváta s batohem na zádech, co ucpává už tak uzoučkou komunikaci před barem, a ani na upozornění, na požádání první ani druhé nesejme, vyhodíme klidně zas a znovu :-) A ještě ostřeji.


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(4.9.2017 10:03:21)
Ja bych osobne pro salomony za 3 nesel. Beham na boso ve vivo barefoot, sice take za podobnou cenu, ale i s krabici a latkovou taskou, kterou pouzivam stale dal
(4.9.2017 10:38:14)

Znám ty, co běhají fakt bosky, a ušetří nejvíc :-) Jinak i tu papírovku užiju mockrát poté, co ji dostanu :-)

(30.8.2017 20:50:54)

Většinou si nosím svoji tašku. U reklamních tašek mi vadí, že mají reklamu a tu už prostě moc dál poslat nemohu. Uvítala bych reklamní tašku, kde reklama je přidělaná tak, že se dá jednoduše odstranit. Pak mohu dát do tašky cokoliv jiného a použít dále.

(30.8.2017 21:05:50)

Je to určitě zajímavý nápad. Na druhou stranu, já za tu tašku dávám 7 a více korun, podle velikosti. Já jí dávám dál zdarma, a za ty peníze ráda s informací, že je od nás :-) Decentní neukříčená reklama na papírové tašce umí být i vkusná, věřím.  

(31.8.2017 12:25:33)

Právě mi přijde škoda, že když dostanu tašku s reklamou, tak už nemám moc možností, jak ji upotřebit dále. Proti reklamě určitě nejsem, ale mrzí mne, že taška, která něco stojí má omezené používání. Kdyby tam byla reklama třeba v podobě záložky do knihy a na tašce obrázek, který může/nemusí někdo vybarvit, tak se může taška posílat dále, než se roztrhne.