COVID-19 / naše situace | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

COVID-19 / naše situace

Zveřejněno 25.2.2020

Protože se množí vaše dotazy a obavy, potvrzujeme, že celá naše rodina se momentálně nenachází na území Itálie. Náš domov v kraji Veneto - Benátsko na severu Itálie, je sice v ohrožené červené zóně, ale není v zóně izolace. 

Poněvadž ale některé námi pronajímané jednotky jsou v dlouhodobém užívání klienty přímo z postižených a izolovaných lokalit, pozastavili jsme platnost jejich nájemních smluv, nepřijímáme žádné hosty - důrazně informujeme, že ani během jarních prázdnin  doma nejsme, a provozovny v Malga Ciapela máme návštěvám uzavřené do odvolání!  

Situace je náročná, mění se k horšímu co pár hodin, a pokud i k nám do hor dorazil strach, ačkoli zatím ne panika, je o čem přemýšlet. Dnes jsme dostali pozvánku na urgentní mítink turistických operátorů regionu za účelem sjednocení postupu… a instrukce, které chodí mému muži v jeho roli záchranáře alpské sekce SUEM, nejsou nikterak sympatické, napsáno diplomaticky. 

Poslední naše návštěva doma se odehrála před několika týdny, před nejstarší známou „startovní inkubační dobou“ viru na Apeninském poloostrově. 

S přihlédnutím k celkově chaotické situaci při podobných událostech v Itálii (povodně, uragány, zemětřesení), nelze předpokládat, že by vývoj vedl k pozitivním informacím v příštích dnech.

Italské zdravotnictví rozhodně není z nejlepších a Italové nepatří mezi disciplinované občany starého kontinentu, i proto lze odtušit šíření viru Evropou (dnešní vývoj to jen potvrzuje).  

Zde už se ale dostáváme i k citelnému omezením pro nás. Koncem týdne měl muž cestovat dolů k Benátkám, zastavit se doma a zajistit některé úřední kroky. 
 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(27.2.2020 15:31:39)

Blani držte se...bohužel jak píšeš..panika to je to nejhorší a myslím,že v Čechách už se rozjela na plno díky médiím (prázdné regály atd.).Je to těžká zkouška pro všechny.Pozdrav doma od nás, všechny...R.

(27.2.2020 15:33:51)

Moc pozdravů, máš pravdu, média dělají špatnou službu :-(((( jako ostatně často. Ale my lidí jsme samostartovací, propadáme panice dost lehce, a v Itálii? Tam 100x lehčeji... :-(((

(26.2.2020 16:25:49)

Blanko, dávejte na všechny pozor a držte se.

(26.2.2020 16:30:55)

Děkujeme! Jsme zatím přesvědčeni, že větším nebezpečím pro Itálii je panika, než virus sám, nebo případně neschopnost Systému koordinovat postup, než sama nemoc pro zdravé lidi. Ale opatrnosti není nikdy dost! Krásné dny!