Boží Kladská a zlato | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Boží Kladská a zlato

Zveřejněno 27.6.2020

To místo bylo jako z Novohradek. Ano, tam, kde jsme začínali žít jako rodina. Sen. Nádhera. Objevila jsem další ráj. Přijíždíme večer s karavanem a ještě v jedenáct běhají holky stezkou pro rybáře mezi močály, rybníky a… no fakt, jeďte tam! Mimochodem, je to přes 800 metrů nad mořem. 

Slavkovský les, pár kilometrů nad Mariánskými Lázněmi. Místo bez signálu, zato s mlhou nad rašeliništi a jeleny, co se nebojí. Čekal nás třetí závod seriálu „Běhej lesy“. Tentokráte poběží i Mia a já budu pomáhat… fandit :-)

Jako jo, ta holka poslouchá na slovo, to už jsme slyšeli mockrát, ale dnes to bylo opět hustý. Tatínek rozzlobený z chování některých dětí a jejich rodičů na startovní čáře radil: nematlej se s nima, princezno, si sice malinká, ale jestli tě zase a opět budou odstrkovat drzé děti z první lajny na startovním roštu, protože si holčička a nejmladší i nejmenší, tak si to nenechej ani boha líbit, odplať stejným penízem! Kopni pod koleno, loktem do žeber, prostě si udrž svoje místo… a pak leť… pak už jim jen natrhni prdel! Jasný, vojáku?! 

Eli to tentokráte vyřešila na jedničku. Na startu si místo vybojovala, po startu ještě odporoučela agresivního chlapečka, co ji blokoval a odstrkoval, a po dalších patnácti metrech už měla před sebou jen vodiče. Let kladskými loukami byl nezastavitelný, byl jednoznačný. Komentátor ještě předem připomněl E-lišky „předběžný cíl“ z minulého závodu, kdy z jasného prvního místa namísto do cíle dorazila omylem do zázemí závodu, a s Veronikou Preti si ráno dokonce švihla pro ostatní děti ukázkovou předstartovní rozcvičku. 

Bylo to start - cíl.

Parta se doma jen mihne a v neděli razí do Frýdku Místku na první kolo mýtické Čokoládové tretry! To je jeden z vrcholů naší letošní sezony.   
………………..
Svůj závod běžela i Mia. Podruhé. Prvně v Lednici byla čtvrtá, dnes druhá. Bohužel běh nejmenších má k regulérnímu „závodu“ daleko, rodiče děti nosí a na špici… se bojuje jako o život. Běžně tatínkové tahají potomky za sebou jako hadr, poponášejí je… atd. I dnes nás jeden takový „předběhl“ i s holčičkou, kterou si za sebou ostudně dotáhnul až do cíle. Ach jo. Minule ji dokonce nesl, aby „předběhla“ právě Miu :-( 

No a pár dnešních fotek! 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(28.6.2020 20:44:33)

Ahoj Blani, gratulujeme moc oběma holčičkám, Mia šlape Elišce na paty. :-) Jak jsi psala o tom, že rodiče táhnou děti za ruku do cíle a podobně, tak přesně tohle jsem řešila minulý rok. Vůbec se mně to taky nelíbilo. :-( V pravidlech Běhej lesy se píše:  "V případě, že rodiče fyzicky pomůžou svým dětem k absolvování závodu (držení za ruku, táhnutí dítěte do cíle apod.), bude závodníkovi bude přičtena penalizace 20 sekund a může mu hrozit i případné vyřazení z výsledkové listiny." Takže nechápu, proč to povolují a neřeší se to. Příště být tebou, tak to na ně vytáhnu. Aspoň já bych to udělala, jak se znám. :-D Chápala bych, že drží za ruku malé děti, ale ne 6-leté či 5-leté. Pokud nejsou schopné běhat na závodech samy, tak tam nemají co dělat. :-( No nic, zítra budu držet palce a budu netrpělivě sledovat výsledky !!! ;-)

(28.6.2020 20:56:04)

Máš pravdu 100%, hele, z nejmenších ty nejmenší děti, tříletky a dvouletky... v pohodě poběhávají do cíle, vedle mamky a ani je nenapadne táhnout je! Mám z toho desítky fotek. Ale Mr. Rais nebo jak se jmenuje už druhý závod v podstatě běží za prcka. A před pódiem křepčí, jak je malá pětiletá, vlastně šestiletá úspěšná! Muž mu to řekl, že je hajzl a co z toho dítěte takhle vychová, že je normál podvádět. A on na to, že jsme mohli dělat totéž, a ať se jdeme bodnout. A to spíkr jasně varoval, že se to nesmí! No, muž se šel raději bodnout, prostě se sebral a odešel, jinak by ten pán příště už neměl na podvádění... sílu. Minule jeho malá ani neměla nohy na zemi, jak za ním letěla tažená :-((( A to tam jde o prd! 

(28.6.2020 13:47:08)

Blani, čtu..v neděli razí do Frýdku.. Chtěla jsem budit Jolu a fičet podpořit Elišku, když běží v našem kraji. Držet všechny palce a juchat s ní.  Najednou koukám, že je ta Tretra až zítra. :-) Každopádně držíme všechny palce, ať je zase nejlepší. Brzy se uvidíme. 

(28.6.2020 20:24:14)

Ahojky, vyrazili, ano, ale díky velikosti dopravního prostředku a rychlosti posunu... tam budou zítra ráno :-)))) Škoda, že nemůžeš! Ale kdybys mohla, zkus na náš mobil! Pa a za 14 dní na superduperakcizámecké! 

(28.6.2020 03:52:50)

Jen jim to nandejte Milfajtky.....drain palce

(28.6.2020 07:11:51)

Děkujeme!!!