Blanka M. prodává Slunečnou kavárnu | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Blanka M. prodává Slunečnou kavárnu

Zveřejněno 31.12.2017

Byl to boj. Srdce s rozumem. Trval téměř rok a všechny nás dokonale vyčerpal. Milion a jeden důvod, proč si úspěšnou kavárnu s jedním z nejstarších kamenných domů na Srní na Šumavě nechat - milion a jeden, proč to vše po deseti letech dřiny, nadšení, úspěchů a satisfakcí prodat. Vlastně, milion a dva. Dnes je poslední den roku 2017. Letos jsem toho rozhodla už nemálo a nemalého, tak to dokončím:

Nejsem dokonalá podnikatelka s diáři, několika mobily a zálibou v projektech, grafech a „jednáních“. To už víte. Nic tomu nepomohlo ani to, že mě za stříbrnou podnikatelku v zemi vyhlásili jedni, druzí za nejlepší goodwill na poli podnikatelském, třetí a čtvrtí za ženu roku, co se v tom umí pohybovat. Ale prd. Já se tak prostě nevidím ani necítím. I proto jsem na srazy nejlepších nikdy nedorazila, i proto odmítám o cestě na vrchol přednášet, i proto mizím. Nejsem dokonalá podnikatelka a s roky ubíhajícími zjišťuji, že daleko více mi záleží na srdci lidí okolo, těch, kteří mi důvěřují. A na každé vteřině po jejich boku. Psala jsem o tom nedávno, moje dcery a Baruška. Jsou spolu celý jejich kraťoučký, ale pro mne významný život. A já je začala odstěhováním rodiny za alpské štíty roztrhávat. Nelíbilo se to ani jedné.  
A protože Hora do Čech nepřijde, musí Baruška k Hoře. Tedy do Dolomit. Za námi. Není za ni náhrady v Čechách. Za deset let jsem nepotkala nikoho jiného, komu bych kavárnu svěřila s důvěrou, nadšením a odvahou, komu bych svěřila vlastní jméno, projekt, peníze. Tři milované holky okolo mě a nevůle riskovat s cizími. Prodávám. 

Za deset let, pět s mužem po mém boku, jsem z malinké kavárničky s pomalu rostoucí klientelou postavila gurmánský klenot Šumavy. Bez muže by to nešlo a bez Barušky též ne. Doslovně. Na hony daleko není, kdo by se ke špičkové ruční cukrářské práci byť jen přiblížil… Slunečná kavárna se konkurence nikdy bát nemusela a dobře vedená nikdy muset bát nebude! Vím to. Nemusím z toho mít nos nahoru, k čemu by to bylo, ale umím to napsat. Vím, co jsme vybudovali a na jak strategickém místě. Prodávám klenot, co fakturuje více, jak podobné podniky ve městech. Prodávám dům s bytem a kavárnou, která má dokonalou klientelu. Ano, vás. Moje dokonalé hosty! A také klientelu stále rostoucí. Deset let Slunečné kavárně stoupá obrat, který nyní počítáme v milionech ročně, hm, dokázali jsme i osmimístnou roční částku. A to bývalo otevřeno jen půlku týdne… někdy i méně :-) 

Návratnost investice do podniku, který je souběžně jedinečnou investiční příležitostí v srdci Národního parku, v centru Šumavy, který je též krásným místem k životu i dokonalým zaměstnáním několika lidem, je maximálně sedmiletá! Tržní hodnota a vytížení prodávané společnosti, která Slunečnou kavárnu provozuje, rok za rokem stoupá. Ať již se na nákup podíváme výnosovou metodou, pouhým tržním oceněním nebo majetkovým oceněním, nelze chybovat. Součet kladů je pak stoprocentní. 

Věřte, i proto je moje rozhodování složitější, nechala jsem na Šumavě v mojí kavárně půl srdce, a druhou půlku dala muži, kterého jsem tam potkala. Kavárna mi vrátila násobně víc, než jsem musela dát! Byla u zrodu i našeho marmeládování, útěků od lidí expedicemi celým světem, různých vítězství, u zrodu prvních dvou knížek, setkání s dobrými lidmi, psaly o ní desítky médií, natáčely tam různé televize a… no a ty fronty o sezoně se příjemně kroutí schodištěm dolů pořád a pořád. 

To je realita. Opouštím ji. Jestli je mi do breku? Stejně, jako když jsem prodávala rodný E-lišky dům v Novohradkách. Ani tam už nebyl čas a prostor zajíždět. Našla jsem však domov za kopci daleko od Šumavy a zjistila, že než zlaté vejce podnikatelské, je mi mnohem milejší náš dolomitský klid; a když E-liška najde, jako dnes po půl roce, u své slepičky jménem Pomeranč úplně obyčejné vajíčko. Už bych neměnila. Děkuju za pochopení a věrným klientům, přátelům a hostům děkuju za odpuštění. 

Zájemci se mohou obracet na: blanka@blanka-milfait.com 
K prodeji je investiční celek - soubor: nemovitost, pozemky, provoz kavárny, vybavení a zařízení, byt 2+kk s možností rozšíření na 3+1, název kavárny a know how. 
Vše k okamžitému užívání i provozu. Dokončení rekonstrukce fasády podle vlastních představ. 

Na domě a pozemku vázne pouze zástavní právo hypoteční, které bude vypořádáno před prodejem.
Prodávající společnost ani společníci nemají žádné závazky vůči třetím osobám, ani státu.  
Cena souboru znatelně překračuje deset milionů korun. 
Orientačně v devítkové soustavě: 31202116.
Pouze vážní a ověřitelní zájemci. 
Dravé drbny a zvědavci všech rozměrů se spokojí s tímto „inzerátem“.
 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(28.1.2018 15:51:39)
Před malou chvilkou jsem odeslal e-mail, skoro již tradiční po přečtení knihy, spolu s fotkou před Slunečnou kavárnou. Že bude poslední, kdy ona kavárna byla Milfaitky jsem netušil. Dozvěděl jsem se to po projetí webu, když jsem hledal jednu informaci. Je to smutné, ale chápu to, asi jako většina lidí co jsem četl... Nikomu nebrání vyrazit pod Horu. Přeju Vám, ať Kavárnu koupí někdo, kdo bude pkračovat. Srdcař, který vydrží a ne jen zlatokop, jdoucí po jménu. a Vám Blanko, i celé Vaší rodině, ať se pod Horou daří... A určitě se jednou přijedu podívat.
(28.1.2018 17:58:16)
Děkuju a děkuju! Mail jsem viděla a jistě odpovím! Krásné dny a věřím, že se tady u nás v létě potkáme!
(25.1.2018 09:06:47)
Měl jsem takové tušení, když jela Baruška za Vámi do Dolomit a protahovali jste otevření kavárny. Plně to chápu, a jen díky tomu, že to mám do Srní z Ostravy hodně z ruky mi to neurve srdce úplně. Milfaitky a Baruška k sobě patříte jako Mája a Vilík, jako Bob a Bobek, nebo jako Štaflík a Špagetka. Přeji Vám spoustu krásných chvil pod tou horou a hlavně všem kupu zdraví.
(25.1.2018 09:27:58)
Bob a Bobek... teď to tu Mia pořád opakuje a ukazuje střídavě na mě a na Barču a volá: Bob a Bobet, Bob a Bobet... Jinak máte vlastně pravdu :-) Radovane. Díky!
(25.1.2018 09:39:58)
:-) jako bych ji viděl
(10.1.2018 16:56:45)
To je smutnýýý, ale chááápu to. Přeji jen to dobré.
(10.1.2018 17:03:46)
Děkuju!
(6.1.2018 19:43:20)
Milá Blanko, naše parta je ráda, že jsme si Slunečnou kavárnu zažili. Ale nemůžeš mít srdíčko na několika místech. To má být doma, se svými milovanými, a celé. Moc myslím na Barušku, zrovna na křtu jsem si říkala, že si musíte moc chybět. Bája je přece bájo. :-) Kavárně moc přeju za nové majitele nějaké srdcaře, kteří pro ni budou dýchat. No a my prostě dorazíme po Horu.
(6.1.2018 19:56:14)
Slovo do pranice :-) děkujeme my všichni za podporu! Moc se budeme těšit na setkání a na Slunečnou společně u větrníků v Dolomitech zavzpomínáme :-)
(6.1.2018 06:49:32)
Blani, taky slzím, svádím to na hormony těhule, i když vím, že to tak není.. Tvé, vaše nelehké rozhodnutí chápu.. Já Barču potkala poprvé právě na Šumavě - v kavárně, kam jsme v létě 2015 jeli z Beskyd s Mirkem a Miriamkou na dovolenou. Po přečtení POV, jsem zatoužila si v kavárně jen tak posedět.. a třeba Vás potkat. Navzdory frontě podobné té kdysi na banány, si Barča s přirozeným úsměvem našla na mě minutku na obyčejné prohození pár slov o naší cestě za Vámi. Bylo to moc milé. Mirek prohlásil, že lepší citrónový cheesecake nikdy nejedl a že ta "štreka" stála za to. To ještě netušil, že se za dva roky budeme kutálet za Vámi ještě trochu dál do Dolomit.. :-). Tam nám bylo jako v nebi. Máme Vás rádi a držíme palce, ať si kavárna najde majitele, který bude stát za to. Vaši MIM+
(6.1.2018 08:03:19)
A to je na tom všem vlastně to nejhezčí, dala lidem se potkat, ta kavárna, ta stará pošta, to místo, kde jsme první dny měla obavu, zda vůbec někdo přijde :-) A potkala jsem tam tunu super lidí, nadšená, překvapená a bylo to poprvé v životě, co jsme něco sama dokázala... o to více to bolí. Ale Ty víš, že naše cesta je jiná a jinudy... Moc se těším, až se nám přijedete ukázat kompletní čtyřka! Pusu všem!
(8.1.2018 17:21:36)
Ano vím, je jiná.. není lineární ;-). Je to cesta svobody pro Vás a vaše malé lásky. Knížku jsem přečetla jedním dechem a byla krásná. Děkuji za ta slova. Už se taky za Vámi moc těšíme. :-)
(8.1.2018 19:29:32)
pusu Tobě... :-)
(4.1.2018 12:28:27)
Ufff, to jsem ráda, že jsme v kavárně párkrát byli, i Vás všechny tam potkali. Byl to sice vždy nejlepší oběd na našich šumavských výletech, ale rozhodnutí je to pochopitelné. Ještěže jsem višně s čokoládou zatím neotevřela, o to vzácnější budou, až se do nich pustíme, protože kdo ví, kdy si nějakou další budeme mít šanci koupit. Snad už vše bude podle Vašich představ.
(4.1.2018 22:29:17)
To je legrace, právě dnes jsme na našem trhu v ladinském seníku nabídli višně v čokoládě. V 18h bylo vyprodáno. Beznadějně. Sakra, měla bych s tím něco dělat :-) A Barboro, děkujeme za návštěvy u nás na Šumavě :-)
(4.1.2018 00:05:41)
Ještě že nepíšu dopis.Byl by celej rozmazanej.Je mi z toho smutno, už dlouho.Tak aspoň po síti objetí a pusu holčičkám al
(4.1.2018 08:21:03)
Pusu a dojeď!
(3.1.2018 23:25:17)
Nejak nevím, co napsat.Takže jen HODNĚ ŠTĚSTÍ Al.
(3.1.2018 23:34:37)
Děkuju moc... chybělas na křtu i na oslavě :-(
(2.1.2018 22:53:16)
To muselo bejt sakra težký rozhodnutí, já už tu informaci vstrebavam 2 dny a porad tomu stejne nemuzu uverit...kazdopadne jste fakt borci a jsem rada, ze jsem vas vsechny 4 v Srni zazila.
(3.1.2018 08:03:54)
Však každej začátek má někde už od první vteřiny... svůj konec... Aby pak byl další nový začátek. A pak, známe se :-) Krásný 2018!
(2.1.2018 08:31:00)
Milá Blanko a všichni u Vás pod Horou, těžké, ale logické rozhodnutí. Naše cesty na Šumavu budou smutnější. Kéž by se našel člověk, který dá do Vámi započatého projektu své srdce. Jestli je to možné, ukáže čas. Držíme palce, přejeme krásný rok a těšíme se zase někdy u Vás. P. S. Knížka byla pod stromečkem :-) a úžasnou jablíčkovou s aperolem, kterou jsme si přivezli z Dolomit, jsme vylepšili vánočku. Díky .
(2.1.2018 14:17:41)
Milá Zdenko, děkuju za přání, jedno velké vracím a hlavně spokojený 2018! I já věřím, že kavárna najde pokračovatele, co umí vzít věci za správný konec :-)
(2.1.2018 03:35:43)
Blani i ja se pripojuji, spravne ,jiste tezke rozhodnuti.I ja jsem jiz zazila 2x,zatim jsem nikdy nelitovala i kdyz zacatky byly moc tezke.Ze srdce preji vsem bajecny zivot v Dolomitech a Vam mnoho uspechu ,jste uzasna, moc Vam fandim.A....mozna nekdy u nas
(2.1.2018 07:32:00)
Děkuju na druhý konec světa, Jitko! My to už máme taky jako druhou zásadní změnu, já i třetí, nebojíme se jich, kdepak... jen jsem z toho tak trošku napnutá :-) Včera nám napadlo dalších 40 čísel sněhu, holky jsou v 7 nebi, Baruška peče, pan P. denně přestěhuje z místa na místo tuny sněhu, dennodenně máme v nejhezčí obci Itálie trh už zase... s frontou a dneska se tam za námi přijede podívat televizní zpravodajství. Nenudíme se :-) Krásný 2018!
(31.12.2017 21:56:21)
Kamča vše skvěle napsala a já jen dodávám, logická cesta i když smutná. Přeji kavárně kupce srdcaře.
(2.1.2018 07:27:36)
Všem vám, čarodějkám i hostům běžným, slibuju, že všem, udělám stejné zázemí tady :-) pod Horou!
(31.12.2017 14:50:14)
Blani a celá rodinko, tušila jsem, že to přijde. Jsem ráda, že jsme ještě společně před měsícem tam mohli oslavit Tvé narozeniny a pobýt. :-) Na Šumavu jsem před několika lety začala jezdit hlavně kvůli vám a kavárně. Vytvořili jste krásné místo setkávání a mlsání. Přeji ať se najde ten nejlepší kupce se srdcem na správném místě. A Váš nový ráj v Dolomitech je dokonalý a vy jej pořád krásně vylepšujete. Je to sice mnohem dále než na Smumavu, ale stojí to za ty kilometry. Taková letní bouřka ve stanu pod Marmoladou neměla chybu.
(2.1.2018 07:26:49)
Děkuju, Kamčo, takovýhle psaní mi pomáhá, abych měla jistotu. Pan P. si myslí, že prodávat nemám, nepotřebujeme to finančně, a potom, co jsme kavárnu rozjeli, je to prý jako vyhodit dítě z domu, říká. Ale já jsem už přesvědčená, nejde to jedním zadkem na 2 židlích. Tak velkej ho zase nemám :-) Moc pozdravů a krásný 2018 - letní dolomitské bouřky už se na Tebe těší :-)
(2.1.2018 15:26:58)
Blani, včera večer si čtu tvoji 3. knížku v posteli. Přijde do pokoje Maxík , skočí za mnou do postele, přitulí se a ptá se, co to čtu. Říkám mu, že čtu knihu od Blanky z Dolomit. Prosí, ať čtu nahlas. Po přečtení kapitoly odvětí: " To jsou ale krásné pohádky. Ty jsou pro dospělé, viď?" Vidíš, tak už jsi napsala i knihu pohádek. :-)
(2.1.2018 18:49:00)
To zní taky... pohádkově :-) Děkuju a pozdravuj ho :-)
(31.12.2017 12:09:43)
Blani, nepřekvapuje mne Tvoje rozhodnutí a popravdě řečeno, čekala jsem ho daleko dříve... A vidím tři přešťastné bytosti - Barušku, E-li a Miu, následně šťastné Vás všechny. A na co se těším? Na všechny dobrotky, co s Baruškou pod Horou vykouzlíte. Na mýdlárnu, bo voňavé mýdlo hned nesežeru :-)) a taky na tu krásnou restauraci s ohvězdičkovanou kuchařkou! Nooo, je na co se v budoucnu těšit. PS: nesmírně se mi líbí zimní ubytování Chocholaté :-) je to přímo chicken apartman de luxe :-))
(2.1.2018 07:23:17)
Hele viď, žádná slepice na světě nemá vlastní domek, pokud pominu některý "vipky" modelkový a zpěvačkový :-), ale ty zase jistě neocení čerstvé seno pod zadkem :-) a každodenní mazleníčko s E-li, jako má Pomeranč. Navíc barák stylově vydekorovaný, osvětlený a... no prostě dílo :-) Jani, však už se známe. Ty víš, že v tom odchodu hraje roli i to, kolik bolesti mi Srní přineslo, když jsem se rozhodla jít cestou marmeládovou, cestou mojí nové rodiny. A ještě to nekončí...
(31.12.2017 11:04:01)
Musím Vám Blani napsat, že jste mi článkem vyrazila dech. Je mi však jasné, že to tak logicky muselo přijít. Sice jsem z toho mooooc smutná, ale chápu Vás. Bude se mi stýskat, při cestě na Šumavu mi budete chybět. Též dorty od Barušky, se kterými jsem slavila své narozeniny. Moc Vás všechny zdravím a přeji jen dobré. Též Barču moc pozdravuji. Luxová I. a Veronika
(2.1.2018 07:19:08)
Já bych to napsala stejně, stesk to bude a už je, ale vždy jsem dělala věci na 190% a jakmile to z nějakého důvodu nejde, nemá smysl slevovat. Tady je práce moře, stále vymýšlíme novou, chystá se restaurace a Šumava se zdá být stále vzdálenější a vzdálenější. To je rozum. A srdce? měla byste vidět Barču a holky, jak si "sedí" :-)
(31.12.2017 09:23:16)
Blani, není co odpouštět. Naopak, patří vám velké poděkování za vaše rozhodnutí. Vždyť člověk je zodpovědný za to, co k sobě připoutá, tak to říká liška malému princi, tak to říkám i já. Po pravdě, už od počátku vašeho přemístění do alpských hor, jsem myslela na Barušku, ne jak zvládne provoz Slunečné, je šikovná , pracovitá zlatá holka, ale... stesk po milovaných lidech,které měla denodenně vedle sebe, se kterými prožívala úspěchy i pády,které život přináší, a což teprve odloučení od Elišky a Mijunky, byla to jen otázka času. Když je duše v pohodě a srdce bije jak má, vaše cesty ne budou tak trnité. :-) Krásný Nový rok Vám, panu P., princeznám z Dolomit a Barušce, ať se daří a doufám,že se v Čechách někdy ještě sejdeme.
(2.1.2018 07:16:14)
Helenko, nic nebylo těžším rozhodnutím, ale ano, člověk je zodpovědný za ty, které k sobě jakkoli připoutá... Je mi 40 a "už" to vím :-) Moc pozdravů a krásný 2018!